Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συμφωνία 180 εκατομμυρίων ευρώ για τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ

Συμφωνία 180 εκατομμυρίων ευρώ για τον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην πώληση των εταιρειών του στη Σερβία και το Μαυροβούνιο έναντι του ποσού των 180 εκ. ευρώ. προχώρησε ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ.

Συγκεκριμένα, το χαρτοφυλάκιο του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ στη Σερβία περιλαμβάνει δύο κανάλια ελεύθερης λήψης, τα PRVA και Ο2TV, έξι συνδρομητικά κανάλια, τέσσερα websites και έναν ραδιοφωνικό σταθμό, ενώ το χαρτοφυλάκιο στο Μαυροβούνιο περιλαμβάνει ένα κανάλι εθνικής εμβέλειας και ένα ραδιοφωνικό σταθμό.

Ο κ. Θοδωρής Κυριακού, πρόεδρος του Ομίλου ΑΝΤΕΝΝΑ, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την κίνηση αυτή, ενώ τόνισε τη χαρά του για την ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας του Ομίλου, δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

«Είμαστε υπερήφανοι για τον τρόπο με τον οποίο αναπτύξαμε την επιχειρηματική μας δραστηριότητα στη Σερβία και το Μαυροβούνιο.

»Η δυναμική παρουσία μας σε αυτές τις χώρες, όλα αυτά τα χρόνια και η επιτυχημένη συμφωνία για την πώληση των δικτύων μας αποδεικνύουν τη δυνατότητά μας να επενδύουμε σε ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές εδραιώνοντας την παρουσία μας στην εγχώρια και διεθνή αγορά και συνεχίζουμε να επενδύουμε διεθνώς σε νέες ευκαιρίες στο χώρο των Media και παραγωγής περιεχομένου».

Σημειώνεται ότι ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ εισήλθε στην αγορά της Σερβίας εξαγοράζοντας το κανάλι Fox Televizija Serbia του Rupert Murdoch με μερίδιο αγοράς 4% αναπτύσσοντάς το σε κυρίαρχο Media Όμιλο της Σερβίας με ηγετικό μερίδιο αγοράς και, διακρίνοντας εγκαίρως την ευκαιρία στην αγορά της Σερβίας, επένδυσε στην παραγωγή πρωτότυπου περιεχομένου υψηλής ποιότητας, με αποτέλεσμα να διαθέτει πρωταγωνιστική θέση στην τοπική αγορά με περισσότερες από 4.000 ώρες τοπικού προγράμματος.

Τα τελευταία χρόνια συνεχίζει την στρατηγική διερεύνησης νέων ελκυστικών αγορών και επενδύσεων σε πρωτοποριακές εταιρείες στο χώρο των Media, ενώ στο πρόσφατο παρελθόν έχει ανακοινώσει ιδιαίτερα σημαντικές επενδύσεις και διεθνείς συνεργασίες με κορυφαίες εταιρείες από τους συγκεκριμένους χώρους, όπως το Facebook, το Twitter, το Spotify και την Imagine Entertainment, καθώς και σε καινοτόμες διεθνείς εταιρείες όπως η VICE, η Τhrive Global και η Cheddar.

Αξίζει να σημειωθεί πως o Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ είναι στρατηγικός εταίρος και ένας από τους βασικούς μετόχους της επενδυτικής τράπεζας Raine Group, ενώ παραμένει παγκοσμίως ένας ισχυρός επενδυτής στο χώρο των ΜΜΕ και της Ψυχαγωγίας με παρουσία σε 20 χώρες στην Ευρώπη, τη βόρεια Αμερική και την Αυστραλία, απασχολώντας περισσότερους από 2.600 εργαζόμενους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κεχαγιά: Η κυβέρνηση να κατονομάσει τα οικονομικά συμφέροντα που θεωρεί ότι της κάνουν πόλεμο

Νίκος Δένδιας: Εξαιρετικό επίπεδο διμερούς αμυντικής σχέσης Ελλάδος–Μαυροβουνίου

Ο σωσίας του Μητσοτάκη στο Dragons’ Den του ΑΝΤ1

Συνελήφθη 31χρονος στην Κέρκυρα που έστελνε email στο Mega για βόμβα

Τέμπη: Επίθεση του Αρείου Πάγου στα ΜΜΕ, αλλά καμία απάντηση στις καταγγελίες Καρυστιανού

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr