Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΣΚΑΪ: Αναστολή κινητοποιήσεων λόγω των πολιτικών εξελίξεων – Νέα ανακοίνωση

ΣΚΑΪ: Αναστολή κινητοποιήσεων λόγω των πολιτικών εξελίξεων – Νέα ανακοίνωση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αναστολή των κινητοποιήσεων συμφώνησαν η ΕΣΗΕΑ και οι εργαζόμενοι του ΣΚΑΪ λόγω των πολιτικών εξελίξεων με την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση.

Την Κυριακή αποφασίστηκε να προβληθεί ημίωρο απεργιακό δελτίο ειδήσεων, ενώ από αύριο το πρωί στις 6 θα προβληθούν κανονικά οι εκπομπές και τα δελτία ειδήσεων του σταθμού.

Αύριο, Δευτέρα, θα πραγματοποιηθεί εκ νέου συνέλευση των εργαζομένων και της ΕΣΗΕΑ προκειμένου να αποφασιστεί το πλάνο των επόμενων κινήσεων και των ενδεχόμενων κινητοποιήσεων.

Η απόφαση για κινητοποιήσεις είχε ληφθεί μετά την απόλυση 12 δημοσιογράφων του σταθμού.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΚΑΪ

Οι δημοσιογράφοι του ομίλου ΣΚΑΪ βρισκόμαστε, από την Παρασκευή 11/1, σε απεργιακές κινητοποιήσεις, διαμαρτυρόμενοι για την άδικη και αναιτιολόγητη απόλυση 12 συναδέλφων μας, ζητώντας την άμεση επαναπρόσληψή τους.

Σήμερα, Κυριακή 13/1, συγκεντρωθήκαμε στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, εν όψει των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων, για να αποφασίσουμε την στάση μας, έχοντας ως γνώμονα τόσο την ενημέρωση του κοινού και των τηλεθεατών, (με την παραίτηση του υπουργού Αμύνης και την κίνηση της διαδικασίας ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή) και την υποχρέωση που έχουμε έναντι στους πολίτες, αλλά και το αίτημά μας για επαναπρόσληψη των συναδέλφων, κάτι που παραμένει αταλάντευτο.

Μετά από συνέλευση, παρουσία των μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, αποφασίσαμε τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων, επαναβεβαιώνοντας την συνέχιση της 48ωρης απεργίας, μέχρι τις 06:00 το πρωί της Δευτέρας.

Αποφασίσαμε επίσης, με γνώμονα την ενημέρωση του κοινού, την διενέργεια ενός απεργιακού δελτίου ειδήσεων της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, διάρκειας μισής ώρας, με αποκλειστικό και μόνο θέμα τις έκτακτες πολιτικές εξελίξεις, δελτίο το οποίο θα μεταδοθεί με την άδεια των συνδικαλιστικών ενώσεων της ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΙΤΑ και ΕΤΕΡ και ΕΣΠΗΤ

Παράλληλα, αποφασίστηκε η εκφώνηση απεργιακού δελτίου ειδήσεων και μονόλεπτων απεργιακών τίτλων ειδήσεων, απόψε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, από τις 19:00 έως τις 22:00 και η ανάρτηση ειδήσεων στο skai.gr για μισή ώρα, πάντα με αποκλειστικό θέμα τις πολιτικές εξελίξεις και πάντα με την άδεια των συνδικαλιστικών ενώσεων της ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΙΤΑ και ΕΤΕΡ και ΕΣΠΗΤ.

Κατόπιν, αποφασίσαμε την αναστολή της στάσης εργασίας και απεργίας της Δευτέρας 14 Ιανουαρίου και την πραγματοποίηση νέας συνέλευσης των δημοσιογράφων του ΣΚΑΙ στις 16:30, στις εγκαταστάσεις του ΣΚΑΪ, προκειμένου να αποφασίσουμε την περαιτέρω στάση μας, με την παρουσία των μελών του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ. Από την διοίκηση του ΣΚΑΪ δίνονται διαβεβαιώσεις πως εξετάζεται η επαναπρόσληψη κάποιων από τους απολυμένους συναδέλφους.

Αν και χαιρετίζουμε τη διάθεση της διοίκησης να συνομιλήσει, τόσο με τους εργαζόμενους όσο και με την ΕΣΗΕΑ, εμείς παραμένουμε αταλάντευτοι στο αίτημά μας για επαναπρόσληψη και των 12 άδικα απολυμένων συναδέλφων, ζητώντας για αυτό τη ρητή δέσμευση της διοίκησης.

Ζητούμε τη ρητή δέσμευση της διοίκησης του σταθμού πως και οι 12 συνάδελφοι θα γυρίσουν στη δουλειά τους.

Ζητούμε επίσης τη ρητή δέσμευση, πως δεν θα πραγματοποιηθούν ποτέ ξανά απολύσεις χωρίς να υπάρχει γενικός διευθυντής και χωρίς καμία ενημέρωση στον απολυμένο για τους λόγους που απολύεται.

Χαιρετίζουμε την απόφαση της διοίκησης να επιτρέψει την είσοδο στις εγκαταστάσεις του ΣΚΑΪ, στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ για τη διενέργεια της γενικής μας συνέλευσης. Είναι το αυτονόητο δικαίωμα των εργαζομένων να μπορούν να συνομιλούν με τους εκλεγμένους συνδικαλιστικούς τους εκπροσώπους.

Η πρακτική που μέχρι σήμερα ακολουθείτο από τη διοίκηση να μην επιτρέπει την είσοδο στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, ήταν κάτι που συνέβαινε μόνο στον ΣΚΑΪ και σε κανένα άλλο μέσο ενημέρωσης.

Στην αυριανή μας συνέλευση θα αποφασίσουμε ποια ακριβώς θα είναι η στάση μας τις επόμενες ημέρες, δηλώνουμε ωστόσο σε διαρκή ετοιμότητα και επαγρύπνηση, παρακολουθώντας εάν οι προφορικές δεσμεύσεις της διοίκησης θα γίνουν πραγματικότητα, εν όψει και της έλευσης νέου Γενικού Διευθυντή Ειδήσεων το επόμενο διάστημα.

Οι δημοσιογράφοι του Τ/Σ ΣΚΑΪ, Ρ/Σ ΣΚΑΪ και skai. gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Ρωσία για αντίποινα έτοιμη να απελάσει Γερμανούς δημοσιογράφους

Ο Μαυρομμάτης και η σύζυγός του υποβλήθηκαν σε τραχειοστομία

Απεργία ΑΔΕΔΥ: Χωρίς Μετρό, Τραμ, Προαστιακό και ταξί την Τετάρτη

Κασσελάκης με ΑΔΕΔΥ: Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο

Χωρίς ταξί την Τρίτη 27/2 η Αθήνα – Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της πορείας διαμαρτυρίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr