Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μπέζος κατηγορεί το National Enquirer για «εκβιασμό» και «πολιτικά υποκινούμενη» επίθεση

Ο Μπέζος κατηγορεί το National Enquirer για «εκβιασμό» και «πολιτικά υποκινούμενη» επίθεση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα επόμενα βήματά του απέναντι στην AMI, εκδότρια εταιρεία του περιοδικού National Enquirer, που κατηγορεί για εκβιασμό, προσπαθεί να καθορίσει ο Τζεφ Μπέζος.

Ο ιδιοκτήτης της Amazon και πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη εξετάζει, όπως αναφέρει το Bloomberg, κατά πόσο θα αφήσει την AMI να μπλέξει βαθύτερα με τις εισαγγελικές Αρχές ή θα πρέπει ο ίδιος να συνεχίσει την μάχη εναντίον της- ή και τα δύο.

Οι εισαγγελικές Αρχές έχουν ήδη βάλει στο μικροσκόπιό τους τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το National Enquirer τα ρεπορτάζ για τη σχέση του Τζεφ Μπέζος με πρώην παρουσιάστρια της τηλεόρασης, προκειμένου να δει κατά πόσο παραβίασε προηγούμενο εξωδικαστικό συμβιβασμό, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

H AMI είχε στο πλαίσιο του συμβιβασμού με τις εισαγγελικές Αρχές συμφωνήσει να αποφύγει την όποια παράτυπη συμπεριφορά, προκειμένου να αποφύγει τη δίωξη για την υπόθεση των γυναικών, που πληρώθηκαν από τον προσωπικό δικηγόρο του Ντόναλντ Τραμπ, Μάικλ Κόεν, προκειμένου να σιωπήσουν.

Ο δικηγόρος της AMI, Έλκαν Αμπράμοβιτς, επανέλαβε ότι δεν υπήρξε κανενός είδους εκβιασμός, ούτε πολιτικά υποκινούμενη ενέργεια εναντίον του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία και πως τα άρθρα βασίστηκαν σε «αξιόπιστες πηγές, γνωστές στον Μπέζος».

Ερωτηθείς για το εάν πιστεύει πως οι καταγγελίες Μπέζος θα θέσουν σε κίνδυνο τον συμβιβασμό με τις εισαγγελικές Αρχές, απάντησε, «οπωσδήποτε όχι».

Όσον αφορά στις σχέσεις του περιοδικού με την Σαουδική Αραβία, παραδέχθηκε ότι κάποια στιγμή είχε επιδιώξει χρηματοδότηση από Σαουδάραβες, αλλά τελικά δεν την έλαβε ποτέ.

Ο Αμπράμοβιτς υποστήριξε ότι τα μηνύματα, που δημοσίευσε ο Μπέζος, ήταν μία προσπάθεια επίλυσης των διαφορών των δύο πλευρών.

Όπως είπε ο Μπέζος δεν ήθελε να δει ακόμη ένα άρθρο για τη σχέση του και η ΑΜΙ δεν ήθελε «να δει ακόμη έναν λίβελο εναντίον της σχετικά με το πώς τα άρθρα ήταν έμπνευση του Λευκού Οίκου, της Σαουδικής Αραβίας ή είχαν να κάνουν με την Washington Post». Δεν το βλέπουν, ωστόσο, όλοι ως επίλυση διαφορών.

Ο Μπέζος κατηγορεί το National Enquirer για εκβιασμό

Σκληρή κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον ιδρυτή της Amazon και ιδιοκτήτη της Washington Post, Τζεφ Μπέζος, και το περιοδικό National Enquirer, με φόντο τον Λευκό Οίκο και τη… Σαουδική Αραβία.

Σε ανάρτησή του στο μπλογκ του πριν λίγες ημέρες, ο Μπέζος κατηγορησε την American Media, εκδοτική εταιρεία του National Enquirer, για απόπειρα εκβιασμού.

Αφήνει να εννοηθεί μάλιστα ότι υπάρχουν πολιτικά κίνητρα πίσω από τη στάση του περιοδικού, ο εκδότης του οποίου θεωρείται στενός σύμμαχος του Ντόναλντ Τραμπ.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου του, το περιοδικό δημοσίευσε εκτενή ρεπορτάζ για τη σχέση του με την πρώην παρουσιάστρια της τηλεόρασης, Λόρεν Σάντσεζ και ο Μπέζος προσέλαβε ιδιωτικό ερευνητή, προκειμένου να εξετάσει εάν η κίνηση ήταν πολιτικά υποκινούμενη.

Υποστηρίζει ότι το περιοδικό τον απείλησε να δημοσιεύσει «ντροπιαστικές», προσωπικές φωτογραφίες και άλλο υλικό, εάν δεν σταματήσει την έρευνα και του πρότεινε να εκδώσουν από κοινού ανακοίνωση στην οποία να λένε ότι το θέμα δεν είναι πολιτικά υποκινούμενο.

Τονίζει πως θα ήταν ψέμα να πει πως δεν πιστεύει ότι όντως είναι.

Ο Μπέζος δεν λέει ότι πίσω από την υπόθεση κρύβεται ο Τραμπ, αλλά σαφώς υπονοεί ότι υπάρχουν ενδείξεις πως θα μπορούσε να είναι, για αυτό και προσέλαβε τον ιδιωτικό ερευνητή.

Υπενθυμίζει τις φραστικές επιθέσεις, που έχει επανειλημμένα εξαπολύσει ο Αμερικανός πρόεδρος, στον ίδιο, αλλά και στην Washington Post, η οποία ασκεί κριτική στην πολιτική του, καθώς και τη σχέση του με τον εκδότη του National Enquirer.

Σημειώνει επίσης πως «ευαίσθητα νεύρα» φαίνεται να χτυπάει και το θέμα της Σαουδικής Αραβίας, για λόγους που χρήζουν διερεύνησης.

Αναφέρεται προφανώς στην κάλυψη της δολοφονίας Κασόγκι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Θεοκράτες «κότες» του Ιράν: Ο υπ. Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι δεν επιδιώκει την εξάπλωση της έντασης με το Ισραήλ

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr