ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΕΣΗΕΑ προς Χαρδαλιά: Απαιτούμε να απαντήσεις στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων

ΕΣΗΕΑ προς Χαρδαλιά: Απαιτούμε να απαντήσεις στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο κ. Χαρδαλιάς έχει καθιερώσει να κάνει δηλώσεις μπροστά σε μία κάμερα, χωρίς στην αίθουσα να βρίσκεται ούτε ένας δημοσιογράφος. Με λίγα λόγια δεν κάνει ενημέρωση αλλά «διάγγελμα».

Η ΕΣΗΕΑ αντέδρασε:

Επιστολή διαμαρτυρίας για τον τρόπο ενημέρωσης του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκου Χαρδαλιά απέστειλε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.

«Απαιτούμε να σεβαστείτε τον συνταγματικά κατοχυρωμένο ρόλο των δημοσιογράφων και κυρίως την τεράστια ανάγκη των πολιτών που δοκιμάζονται τόσο σκληρά, να λάβουν τις απαντήσεις που δικαιούνται».

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

»Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαμαρτύρεται έντονα, για το γεγονός ότι αρνείστε να δεχθείτε και να απαντήσετε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων όταν κάνετε επίσημες ενημερώσεις.

»Τα διαγγέλματα κύριε Υπουργέ, δεν εξυπηρετούν, ειδικά σε τέτοιες κρίσιμες ώρες, ούτε τον θεσμικό ρόλο ούτε την ουσία της δημοσιογραφικής αποστολής που είναι να ενημερώνει τους πολίτες για όλες τις εξελίξεις και τις πτυχές των γεγονότων.

»Απαιτούμε λοιπόν να σεβαστείτε τον συνταγματικά κατοχυρωμένο ρόλο των δημοσιογράφων και κυρίως την τεράστια ανάγκη των πολιτών που δοκιμάζονται τόσο σκληρά, να λάβουν τις απαντήσεις που δικαιούνται», καταλήγει η Ένωση Συντακτών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σαλαμίνα: Δύο νεκροί από τις ταυτόχρονες φωτιές σε Περιστέρια και Σελήνια

Πυρκαγιές: «Κόκκινος συναγερμός» τον Δεκαπενταύγουστο – Πολύ ισχυροί άνεμοι μέχρι και την Κυριακή

Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκε 59χρονος εμπρηστής – Έβαλε 6 φωτιές επειδή ένιωθε «πίεση»

Η Χαλκιδική στις φλόγες και ένας «εκσυγχρονιστής» Σκέρτσος κάνει «στατιστική αλχημεία» – Απέχθεια της ΕΛ.Α.Σ. για τον σημιτικό πρώην ΠΑΣΟΚο εκλεκτό του Μητσοτάκη

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς την Πέμπτη 13 Αυγούστου – Σε συναγερμό Αττική, Αργολίδα, Λέσβος, Βοιωτία και Εύβοια

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr