Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ταλιμπάν κυνήγησαν και σκότωσαν συγγενή δημοσιογράφου της Deutsche Welle

Οι Ταλιμπάν κυνήγησαν και σκότωσαν συγγενή δημοσιογράφου της Deutsche Welle
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι Ταλιμπάν κυνήγησαν, πυροβόλησαν και σκότωσαν συγγενή δημοσιογράφου της Deutsche Welle (DW), μετέδωσε η γερμανική δημόσια τηλεόραση.

Οι τζιχαντιστές διεξήγαγαν έρευνες από σπίτι σε σπίτι για τον δημοσιογράφο, ο οποίος εργάζεται τώρα στη Γερμανία, δήλωσε την Πέμπτη η DW.

Ένας δεύτερος συγγενής του τραυματίστηκε σοβαρά, αλλά άλλοι κατάφεραν να διαφύγουν, μεταδόθηκε χωρίς να δοθούν λεπτομέρειες για το περιστατικό.

Ο γενικός διευθυντής της DW, Πίτερ Λίμπουργκ, καταδίκασε έντονα τη δολοφονία:

«Η δολοφονία ενός στενού συγγενή ενός δημοσιογράφου μας από τους Ταλιμπάν είναι ασύλληπτα τραγική και μαρτυρά τον οξύ κίνδυνο στον οποίο βρίσκονται όλοι οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους στο Αφγανιστάν…» και πρόσθεσε:

«Είναι προφανές ότι οι Ταλιμπάν πραγματοποιούν ήδη οργανωμένες έρευνες για δημοσιογράφους, τόσο στην Καμπούλ όσο και στις επαρχίες. Μας τελειώνει ο χρόνος!».

Η Γερμανική Ένωση Δημοσιογράφων (DJV) κάλεσε τη γερμανική κυβέρνηση να αναλάβει ταχεία δράση, υποστηρίζοντας ότι οι δημοσιογράφοι και οι ντόπιοι σύνδεσμοι που εργάζονταν για δυτικά Μέσα καταδιώκονται τώρα στο Αφγανιστάν.

Ο πρόεδρος της DJV, Φρανκ Ούμπεραλ, δήλωσε:

«Η Γερμανία δεν πρέπει να μείνει με σταυρωμένα χέρια ενώ οι συνάδελφοί μας διώκονται και ακόμη και δολοφονούνται».

Η Deutsche Welle ισχυρίζεται ότι οι Ταλιμπάν εισέβαλαν στα σπίτια τουλάχιστον τριών δημοσιογράφων της.

Το ένοπλο ισλαμιστικό κίνημα σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει την απρόσκοπτη λειτουργία των μέσων ενημέρωσης και την εργασία στις γυναίκες, που είχε απαγορεύσει την προηγούμενη φορά που βρέθηκε στην εξουσία από το 1996 έως το 2001.

Ο Σαχάρ Νασάρι, παρουσιαστής της Κρατικής Ραδιοτηλεόρασης Αφγανιστάν (RTA), έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook την Πέμπτη:

«Έχει γίνει σαφές ότι υπάρχει χάσμα μεταξύ λόγων και έργων».

Ο Νασάρι ισχυρίστηκε ότι μέλη των Ταλιμπάν πήραν την κάμερα του και χτύπησαν τον συνάδελφό του ενώ προσπαθούσε να γυρίσει ένα ρεπορτάζ στην Καμπούλ την Πέμπτη.

Εν τω μεταξύ, ένας συντάκτης στο Πρακτορείο Ειδήσεων Pajhwok στην Καμπούλ δήλωσε υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας ότι ένας αξιωματούχος των Ταλιμπάν συμβούλεψε τις 18 γυναίκες δημοσιογράφους να εργάζονται από τα σπίτια τους έως ότου το κίνημα οριστικοποιήσει τους κανόνες του για τη γυναικεία εργασία.

Η παρουσιάστρια της κρατικής τηλεόρασης (RTA), Σαμπνάμ Νταουράν, δήλωσε ότι απομακρύνθηκε από τη δουλειά της αφού της είπαν ότι «το καθεστώς άλλαξε».

Σε άλλη περίπτωση επίθεσης εναντίον δημοσιογράφων, ο Μπαμπράκ Αμιρζάντα, δημοσιογράφος σε τοπικό πρακτορείο ειδήσεων, είπε ότι οι Ταλιμπάν χτύπησαν τον ίδιο και έναν τηλεοπτικό εικονολήπτη από άλλο πρακτορείο εν μέσω αναταραχής, ανέφερε το Associated Press.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Συνελήφθη συνεργάτης Ευρωβουλευτή του AfD για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Γερμανία: Οι μουσουλμάνοι μαθητές θεωρούν σημαντικότερο το Κοράνι από τους νόμους του γερμανικού κράτους

Πέθανε ο παλαίμαχος δημοσιογράφος Νίκος Μπαβέλλας σε ηλικία 89 ετών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr