Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τέλος εποχής για την Ν.Δ.; – Ποια σενάρια εξυφαίνονται σε περίπτωση εκλογικής ήττας

Τέλος εποχής για την Ν.Δ.; – Ποια σενάρια εξυφαίνονται σε περίπτωση εκλογικής ήττας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το σενάριο εξυφαίνεται στα υπόγεια του Μαξίμου, αλλά και στα πανάκριβα γραφεία μεγάλων επιχειρήσεων της ημεδαπής.

Μήπως, μετά από 40 χρόνια από την ίδρυση της έφθασε το τέλος εποχής για την άλλοτε κραταιά Νέα Δημοκρατία;

Οι πολιτικές εξελίξεις δείχνουν ότι την Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου, η Βουλή των Ελλήνων δεν θα καταφέρει να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας τον Σταύρο Δήμα και η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες κάλπες.

Και ακόμη οι δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν ότι το πλέον πιθανόν είναι η Νέα Δημοκρατία θα χάσει τις εκλογές από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ακριβώς γι αυτό το δυσμενές σενάριο, συνεργάτες του πρωθυπουργού, αλλά και επιχειρηματικοί του «φίλοι» και «οπαδοί», έβγαλαν από τα συρτάρια το παλαιό σενάριο που μιλούσε για αλλαγή ονόματος και συμβόλων στο κόμμα του Αντώνη Σαμαρά, το οποίο θα κληθεί να καλύψει στην νέα εποχή το χώρο της κεντροδεξιάς.

Μπορεί το όνομα «Νέα Ελλάδα» να έχει «καεί», αλλά ονόματα υπάρχουν πολλά. Το μεγάλο ζητούμενο για τον Αντώνη Σαμαρά είναι να μπορέσει μετά από μια ενδεχόμενη εκλογική ήττα να ανασυγκροτήσει το κόμμα του και να επιχειρήσει την ανακατάληψη της εξουσίας, δεδομένης άλλωστε της πολιτικής ρευστότητας που υπάρχει στη χώρα.

Πολλοί είναι οι συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά που εξακολουθούν να μιλούν για μια μικρής περιόδου «αριστερή παρένθεση» στην διακυβέρνηση της χώρας σε περίπτωση εκλογικής νίκης και σχηματισμού κυβέρνησης από το ΣΥΡΙΖΑ.

Και επιζητούν ο Αντώνης Σαμαράς να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα αμφισβήτησης από το εσωτερικό του κόμματος.

Ως πρώτο βήμα συμβουλεύουν τον πρωθυπουργό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων του κόμματος, ώστε όσοι βουλευτές εκλεγούν από την Νέα Δημοκρατία να είναι «δικοί» του. Τουλάχιστον για να μην υπάρχουν αμφισβητήσεις στην κοινοβουλευτική ομάδα.

Στη συνέχεια το σενάριο προβλέπει αλλαγή ονόματος και συμβόλων της Νέας Δημοκρατίας. Τόσο για να «ξεχαστεί» όσο είναι δυνατόν η εκλογική ήττα, όσο και για να επιρριφθούν οι όποιες ευθύνες σε στελέχη και βουλευτές που δεν ανήκαν στους «Σαμαρικούς».

Κυρίως, όμως, για να αποσυνδεθεί το νέο κεντροδεξιό κόμμα από κάθε σχέση που μπορεί να έχει με το «σάπιο» ΠΑΣΟΚ και τους σοσιαλιστές με τους οποίους κυβέρνησε τα τελευταία χρόνια.

Ο Αντώνης Σαμαράς πρέπει να ηγείται ενός καθαρά κεντροδεξιού κόμματος, είναι η φράση που ακούει ο πρωθυπουργός συχνά-πυκνά τόσο από στελέχη του όσο και από υποστηρικτές του στον επιχειρηματικό χώρο.

Το νέο κεντροδεξιό κόμμα θα πρέπει να έχει ιδεολογική καθαρότητα και να αποσυνδεθεί από την Νέα Δημοκρατία που αποτελεί «κληρονομία» άλλων, φέρεται να εισηγούνται στον πρωθυπουργό.

Σε μα εποχή πρωτοφανών πολιτικών εξελίξεων, με τον ΣΥΡΙΖΑ να μην μπορεί να αποκτήσει δυναμική και να έχει «πλαφονάρει», με το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου να καταρρέει, τον Γιώργο Παπανδρέου να ιδρύει νέο κόμμα, την ΔΗΜΑΡ να διαλύεται στην κυριολεξία και τους Ανεξάρτητους Έλληνες να παραπαίουν, είναι ίσως η καλύτερη εποχή για τέτοιου είδους «καθαρές κινήσεις» λένε στον πρωθυπουργό συνεργάτες τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Επί Μητσοτάκη αποφυλακίζεται ο Μιχαλολιάκος – H απάντηση Μαρινάκη

Τραμπ: Υπονοούμενα για πολιτική βία μετά τις εκλογές του 2024 αν δεν εκλεγεί

Κασσελάκης: «Ο κόσμος έχει κουραστεί με την αλαζονείες του 41%»

Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Αττικόν για Καλλιάνο: «Ενώ ψήφισε μέτρα για την ιδιωτικοποίηση της υγείας, απειλεί γιατρούς και νοσηλευτές»

Απαξιωτικός ο Μπάιντεν για τον Τραμπ: «Είμαι ένας ενήλικας που έχει αντίπαλό του ένα εξάχρονο παιδί»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...