Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Deutsche Welle: O Τσίπρας έχει δίκιο – Αν κερδίσει θα υπάρξει διευθέτηση του χρέους

Deutsche Welle: O Τσίπρας έχει δίκιο – Αν κερδίσει θα υπάρξει διευθέτηση του χρέους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αν κερδίσει τις εκλογές στην Ελλάδα, ο Αλέξης Τσίπρας τότε θα υπάρξει ένα είδος μείωσης του χρέους, αναφέρει σε ανάλυση της Deutsche Welle.

Το γερμανικό μέσο ενημέρωσης υποστηρίζει ότι με μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2014 στην Ελλάδα, θα βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ της νέας ελληνικής κυβέρνησης και των πιστωτών της χώρας.

Κατά την Deutsche Welle σε περίπτωση νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, το πιθανότερο είναι οι πιστωτές να «ελαφρύνουν» τα βάρη που επωμίζεται σήμερα η Ελλάδα, ίσως με τη μορφή μιας νέας επιμήκυνσης, στην οποία είχε αναφερθεί ο πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Ένα τέτοιο βήμα θα είναι φυσικά αποτέλεσμα… «σκληρών διαπραγματεύσεων», τουλάχιστον προς τα έξω. Δεν θα ήταν άλλωστε η πρώτη φορά. Και έτσι δεν θα πληγεί το κύρος καμιάς πλευράς, αναφέρει η Deutsche Welle.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε να πει στους ψηφοφόρους του ότι απέσπασε κάτι και οι πιστωτές ότι τίποτα δεν άλλαξε στους όρους για τη χορήγηση στήριξης. Διότι ζητούμενο για όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές είναι να αποφύγουν πολιτικές και οικονομικές «αναταράξεις» στην Ευρωζώνη, επισημαίνει το γερμανικό μέσο.

Η αντιπαράθεση για μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ γίνεται μόνο για να επηρεαστούν οι ψηφοφόροι. Ουδείς θέλει ένα Grexit, συνεχίζει σε ανάλυσή της η Deutsche Welle.

Οι πιστωτές θα πρέπει να υπολογίζουν με διαγραφή των δανείων σε περίπτωση εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη, οπότε δεν μπορούν παρά να επιθυμούν την παραμονή της Ελλάδας.

Πολλά συνηγορούν λοιπόν στο ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει δίκιο όταν υποστηρίζει ότι όσοι προειδοποιούν για Grexit θέλουν κυρίως να επηρεάσουν τους Έλληνες ψηφοφόρους.

Και καταλήγει λέγοντας ότι το σίγουρο είναι ότι ένα Grexit δεν αποτελεί στόχο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ούτως ή άλλως η έξοδος μιας χώρας από την Ευρωζώνη δεν προβλέπεται στις Ευρωπαϊκές Συνθήκες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Γιατί ζητάμε διεθνείς παρατηρητές στις εκλογές

Επιμένει ο Κασσελάκης: Εκλογές παρουσία διεθνών παρατηρητών

Κασσελάκης: «Να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός και να γίνουν εκλογές παρουσία διεθνών παρατηρητών»

Μουράτ Γετκίν: Την 1η Απριλίου «όλοι θα ξυπνήσουμε σε μια διαφορετική Τουρκία»

Η Κωνσταντινούπολη θα κρίνει το μέλλον του Ερντογάν – Τα δυο σενάρια

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...