Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μέρκελ: Θέλω η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ

Μέρκελ: Θέλω η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Ευρώ, Ευρωζώνη,

Για μια ακόμη φορά το τελευταίο διάστημα η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δηλώνει απερίφραστα ότι θέλει η Ελλάδα να μείνει στο ευρώ .

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Allgemeine Zeitung, που θα δημοσιευτεί την Παρασκευή η κ. Μέρκελ τόνισε χωρίς περιστροφές «Θέλω η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη».

Σύμφωνα με απόσπασμα της συνέντευξης που είδε το φως της δημοσιότητας η καγκελάριος της Γερμανίας φέρεται να είπε μεταξύ άλλων :

«Όλη μου η δουλειά σε σχέση με την ευρωπαϊκή κρίση είχε και έχει πάντα στόχο την ισχυροποίηση του συνόλου της ευρωζώνης με όλα της τα μέλη, περιλαμβανομένης και της Ελλάδας», πρόσθεσε η Γερμανίδα καγκελάριος στην ίδια συνέντευξη.

Η αλληλεγγύη έρχεται ως απάντηση στις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες και την υπευθυνότητα, σύμφωνα με όσα φέρεται να δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ, ενώ πρόσθεσε πως «αυτή η αρχή εξακολουθεί να μας αντιπροσωπεύει στη συνεργασία μας με οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση».

Στην μεταξύ την άποψη ότι η θέση της Ελλάδας είναι στο ευρώ, επικράτησε και στη συζήτηση που διεξήχθη την Πέμπτη στη Γερμανική Βουλή.

Το γερμανικό κοινοβούλιο προχώρησε σε αυτή τη συζήτηση έπειτα από σχετική αίτηση του κόμματος Die Linke (Η Αριστερά) και με αφορμή δημοσίευμα στο SPIEGEL το οποίο υποστήριζε ότι η γερμανική κυβέρνηση προετοιμάζει σχέδια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, σε περίπτωση που προκύψει αδιέξοδο στο θέμα του χρέους με μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σε όλους τους τόνους και με σχεδόν ταυτόσημες διατυπώσεις οι εκπρόσωποι των Χριστιανοδημοκρατών και των Σοσιαλδημοκρατών τόνισαν ότι η θέση της Ελλάδας είναι στο ευρώ, ότι η Γερμανία στέκεται στο πλευρό της στην προσπάθεια να πετύχουν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και τη σταθεροποίηση των δημοσιονομικών» φέρεται να δήλωσαν οι ομιλητές των κυβερνητικών κομμάτων και της κυβέρνησης, σύμφωνα με την DW .

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

«Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου μετά από έρευνα του Spiegel»

Μέρκελ για θάνατο Ναβάλνι: «Φιμώθηκε με τρομακτικές μεθόδους»

Ευρώ: 25 χρόνια επιτυχίας και γκρίνιας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...