ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Καισάριος, Εθνικές Εκλογές 2015, Νέα Δημοκρατία, Ραχήλ Μακρή, ΣΥΡΙΖΑ, Τράπεζα της Ελλάδος,


















































Σκληρή κόντρα Νετανιάχου-Μαμντάνι - Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ είπε ότι θα τον «αποκαλύψει» στη Γ.Σ. του ΟΗΕ
Κοινή Δήλωση Άμυνας Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου: Έλληνες (Ελλαδίτες+Κύπριοι) και Αιγύπτιοι θα υπερασπιστούν από κοινού το φυσικό αέριο της Ανατ. Μεσογείου - Εν
Οι ψεύτες του τουρκικού ΥΠΕΞ υποστηρίζουν ότι το 1821 οι Έλληνες επαναστάτες έσφαξαν «Τούρκους» στην Τριπολιτσά - Ποια είναι η
Ο Ίσραελ Κατζ εξευτέλισε τον «τζάμπα μάγκα» Ερντογάν - «Χάρτινος σουλτάνος» και άλλα... κοσμητικά
ΟΗΕ - Πεζεσκιάν σε Τραμπ: Το Ιράν δεν θα παραδοθεί στον πόλεμο με τις ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Προσπαθεί να τα μπαλώσει ανεπιτυχώς ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Καισάριος, για την τοποθέτηση του ότι η Τράπεζα της Ελλάδας μπορεί να τυπώσει χρήμα.
Όπως υποστηρίζει ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, το επίμαχο άρθρο του είναι μια υπόθεση εργασίας εκ μέρους του σχετικά με τον μηχανισμό και την τακτική που ενδέχεται να ακολουθηθεί στην Ευρώπη όσο αναφορά την διενέργεια ενός Ευρωπαϊκού QE (ποσοτική χαλάρωση), με βάση όσα έχουν γραφτεί στον ευρωπαϊκό Τύπο το προηγούμενο διάστημα.
«Σε καμιά περίπτωση όμως δεν έκανα αναφορά ότι μπορεί η Τράπεζα της Ελλάδος μέσω του μηχανισμού ELA, να προσφέρει ρευστότητα 100 δισ. ευρώ χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Επιπλέον, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί η οποιοδήποτε περιφερειακή κεντρική τράπεζα να προσφέρει ρευστότητα προς το τραπεζικό της σύστημα χωρίς την παροχή εγγυήσεων και να παραβλέψει τους κανόνες του ευρωσυστήματος», συμπληρώνει.
Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, τονίζει ότι στο άρθρο του κ. Καισάριου που είχε γράψει στις 23 Δεκεμβρίου, ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. αναφερόταν «στη δυνατότητα τυπώματος χρήματος από την Τράπεζα της Ελλάδας, ως κομμάτι της λύσης για την υπερχρέωση της Ευρώπης».
«Φανταζόμαστε ότι αυτό διέφυγε της προσοχής του επιτελείου της Ν.Δ., αλλά ότι τώρα θα επανορθώσει, φτιάχνοντας σποτ για τον υποψήφιο βουλευτή της, όπως έκανε και με τη Ρ. Μακρή», σχολιάζει το γραφείο Τύπου του κόμματος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζει πως «σε κάθε περίπτωση δεν τίθεται ζήτημα τυπώματος χρήματος» και συμπληρώνει πως «υποστηρίζει την ευρωπαϊκή λύση στο ζήτημα του δημόσιου χρέους, μέσα από τη διαπραγμάτευση, για την στήριξη της ανάπτυξης και της απασχόλησης στην Ευρωζώνη».
«Αυτά δηλαδή που δεν τόλμησε ποτέ η Ν.Δ. να ψελλίσει έστω στην Ευρώπη και τώρα προσπαθεί μέσα από παρερμηνεία δηλώσεων, να καλύψει την αποτυχία της», συμπληρώνει.
























































