Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βαρουφάκης: Όχι σε τσαμπουκά και μπλόφες

Βαρουφάκης: Όχι σε τσαμπουκά και μπλόφες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα πορευτεί με τη λογική του τσαμπουκά και της μπλόφας, δήλωσε ο Γιάννης Βαρουφάκης, οικονομολόγος και υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθηνών, στην εφημερίδα τα “Νεα”. Και συμπλήρωσε ότι “το Grexit, τόσο για εμάς, όσο και για τους εταίρους μας έχει απαγορευτικό κόστος”.

“Εμείς δεν πάμε να εκβιάσουμε και είναι λάθος να σκεφτόμαστε στη λογική του τσαμπουκά και της μπλόφας. Μπλόφα μπορείς να κάνεις όταν παίζεις πόκερ. Όταν είσαι πτωχευμένος έχεις ιερή υποχρέωση να πεις συγγνώμη δεν δικαιούμαι να δανειστώ. Όταν έρθει η ΕΚΤ τον Ιούνιο να σου πει έχω ένα ομόλογο 7 δισ. ευρώ, δεν έχεις να μου τα δώσεις και για αυτό σου δανείζω, αυτό είναι παραλογισμός” σημειώνει και στο ερώτημα γιατί δεν θέλει να πληρώσει τα ομόλογα ειδικά στην ΕΚΤ τονίζει: “Τα δάνεια αυτά θα τα αντιμετωπίσουμε διαφορετικά. Γιατί κανονικά θα είχαν κουρευτεί αν δεν είχαν εξαιρεθεί από το PSI. Η ΕΚΤ τα αγόρασε στη δευτερογενή αγορά. Το έκανε υποτίθεται για να βοηθήσει. Απέτυχε. Ήταν λάθος της ΕΚΤ και πιστεύω πρέπει να πληρώσει αυτός που έκανε το λάθος. Καταλαβαίνω όμως ότι ο κ. Ντράγκι δεν φταίει και ότι υπάρχει νομικό ζήτημα και νομίζω ότι πρέπει να τον βοηθήσουμε κάπως.

Ο κος Βαρουφάκης θεωρεί ότι οι εταίροι μας θα μας ακούσουν επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προτάσεις που συμφέρουν όλες τις πλευρές, αλλά και επειδή είναι αποφασισμένος να πει «όχι» εκεί όπου οι προηγούμενες κυβερνήσεις, όπως λέει, έδιναν τον υπέρ πάντων αγώνα για την επόμενη δόση.

Γιατί να μην εκδώσουμε ένα ομόλογο με την ονομαστική αξία των ομολόγων που κατέχει η ΕΚΤ, γύρω στα 27 δισ. ευρώ απεριόριστης διάρκειας, που να μη λήγει ποτέ, με απειροελάχιστο επιτόκιο 0,1%-0,2%, έτσι ώστε να το αποθέσουμε στο ενεργητικό της ΕΚΤ; Νομίζω είναι μια καλή λύση”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Αλαζόνας ο Κ. Μητσοτάκης – Οι πολίτες θα του στείλουν ηχηρό μήνυμα στις 9 Ιουνίου

Κασσελάκης για δήλωση Βίκυς Φλέσσα: «Το ξέρατε ότι είστε … δολοφόνοι;»

Στ. Κασσελάκης: Θα καταργήσουμε τη μπίζνα των απογευματινών χειρουργείων – Πραγματική Δημόσια Υγεία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...