Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βαρουφάκης: Δεν θα κάνουμε δήλωση μετανοίας

Βαρουφάκης:  Δεν θα κάνουμε δήλωση μετανοίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Και μετά την δημόσια αντιπαράθεση του με τον επικεφαλής του Eurogroup Γέρουν Ντάισελμπλουμ , ο νέος Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης ξεκαθαρίζει ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει δήλωση μετανοίας γι αυτά που πρεσβεύει.

Σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, ο υπουργός Οικονομικών , δηλώνει ότι με τον κ. Ντάισελμπλουμ συζητήθηκε και το «πρόγραμμα- γέφυρα» και προσθέτει:

«Από τη μια μεριά κατανοώ ότι οι εταίροι μας δεν μπορούν εύκολα να δεχθούν το ότι εμείς “θα σκίσουμε το μνημόνιο”. Ότι θα κάνουμε μια συμβολική κίνηση που θα θεωρηθεί εχθρική. Και είναι κάτι το οποίο εγώ δεν είμαι διατεθειμένος να κάνω, έτσι κι αλλιώς. Από την άλλη μεριά, δεν θα κάνουμε δήλωση, μια δήλωση μετάνοιας για την άποψή μας για το ισχύον πρόγραμμα υπό την μορφή της αίτησης για επέκτασή του».

Όπως είπε ο κ. Βαρουφάκης η Ευρώπη χρόνια τώρα, δεκαετίες, αν έχει πετύχει κάτι είναι να παράγει φρασεολογίες που να ικανοποιούν όλες τις πλευρές.

«Πολύ εύκολα μπορούμε να βρούμε μια τέτοια φράση που να καλύπτει και τη δική τους πλευρά και τη δική μας. Μια ιδέα είναι η γέφυρα μεταξύ του προγράμματος που ισχύει και του επόμενου προγράμματος».

Σε ότι αφορά την δόση των 7,2δισ. λέει πως «η δική μας θέση είναι ότι αυτή η πρακτική του “άντε να αγοράσουμε λίγο χρόνο και έχει ο Θεός” πρέπει να σταματήσει» και συμπληρώνει λέγοντας πως «θα περιοριστούμε στις δικές μας δυνάμεις, στον λιτό βίο, αλλά αυτό που τόνισα στον κ Ντέισελμπλουμ είναι ότι εμείς είμαστε αποφασισμένοι. Ειδικά, εγώ ως υπουργός Οικονομικών, είμαι αποφασισμένος να μην αφήσω τον προϋπολογισμό να εκτροχιαστεί».

Ακόμη ο κ. Βαρουφάκης διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει μετατροπή των πρωτογενών πλεονασμάτων σε πρωτογενές έλλειμμα.

Τέλος , ο υπουργός Οικονομικών αναφέρει για την τρόικα ότι δεν είναι το άθροισμα της Ε.Ε., της ΕΚΤ και του ΔΝΤ- «θεσμούς στους οποίους προσβλέπουμε με ιδιαίτερο ενθουσιασμό για συνεργασία», όπως λέει και σημειώνει: «Δεν θέλω να τους χασομερώ, γιατί δεν είναι εξουσιοδοτημένοι να συζητήσουν την ουσία και τη λογική του προγράμματος».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Γερμανική Αμνηστία ζητά έρευνα για την απαγόρευση εισόδου στη χώρα του Γιάνη Βαρουφάκη

Γερμανία: Απαγορεύει στον Γιάνη Βαρουφάκη την είσοδο και κάθε πολιτική δραστηριότητα στη χώρα

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Κασσελάκης: Οι «11» σχεδίασαν τη διάσπαση του κόμματος μας από το ίδιο το βράδυ της εκλογής μου

Η Σοφία Σακοράφα αποχώρησε από το ΜέΡΑ25

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...