Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι θα συμβεί εάν ο Τσίπρας τα “σπάσει” με τη Μέρκελ – Κινδυνεύει μόνο η Ελλάδα;

Τι θα συμβεί εάν ο Τσίπρας τα “σπάσει” με τη Μέρκελ – Κινδυνεύει μόνο η Ελλάδα;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η κυβέρνηση Μέρκελ διαβεβαιώνει ότι η Ευρωζώνη είναι θωρακισμένη και δεν πρόκειται να απειληθεί από μια ρήξη με την Ελλάδα, γράφει σε άρθρο του στο Πρώτο Θέμα ο δημοσιογράφος Σταύρος Λυγερός και συνεχίζει: Στην πραγματικότητα, όμως, κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει με κατηγορηματικότητα τις επιπτώσεις αυτής της ρήξης.

Θα προκαλέσει την ανατροπή της κυβέρνησης Τσίπρα και παλινόρθωση των μνημονιακών δυνάμεων (το σενάριο της αριστερής παρένθεσης στο οποίο έχει επενδύσει ο Αντώνης Σαμαράς) ή θα οδηγήσει σε Grexit;

Και τι θα σημάνει για τη σταθερότητα της Ευρωζώνης, αλλά και για τα γεωπολιτικά συμφέροντα της Δύσης στην Ανατολική Μεσόγειο η ασύντακτη έξοδος της Ελλάδας;

Στη συνάντηση Βαρουφάκη – Ντάισελμπλουμ διαπιστώθηκε ότι η γραμμή Σόιμπλε για επάνοδο της τρόικας και ολοκλήρωση της αξιολόγησης που εκκρεμεί από το μνημονιακό πρόγραμμα απορρίπτεται από την Αθήνα. Εάν το ευρωιερατείο εμμείνει σε αυτή τη γραμμή, η ρήξη θα καταστεί αναπόφευκτη.

Αυτό που προκάλεσε έκπληξη στον επικεφαλής του Eurogroup δεν ήταν η στάση του Ελληνα υπουργού στο δωμάτιο, αλλά το γεγονός ότι τα ίδια δήλωσε δημοσίως, ότι δεσμεύτηκε πως για την Αθήνα το μνημονιακό πρόγραμμα είναι νεκρό και μαζί του συμπαρασύρει στον τάφο και την τρόικα.

Για να μην το αναγνωρίσει, μάλιστα, αρνείται να ζητήσει παράτασή του. Με άλλα λόγια, η ελληνική αυτή θέση δεν είναι προς διαπραγμάτευση, αλλά πραγματική κόκκινη γραμμή.

Οπως προκύπτει από τα παραπάνω, το ευρωιερατείο θα ζυγίσει πολλούς παράγοντες για να αποφασίσει την τελική στάση του έναντι της κυβέρνησης Τσίπρα.

Θα ήθελε να της τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια. Δεν είναι όμως λίγα τα μέλη του που συνειδητοποιούν ότι ο δρόμος της ρήξης είναι όχι μόνο δραματικά επώδυνος για την Ελλάδα, αλλά και πολύ ολισθηρός για την ίδια την Ευρωζώνη, με την έννοια ότι πιθανότατα θα την αποσταθεροποιήσει.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Σταύρου Λυγερού εδώ: Πού το πάει ο Τσίπρας

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Γερμανία: Απαγορεύει στον Γιάνη Βαρουφάκη την είσοδο και κάθε πολιτική δραστηριότητα στη χώρα

Γερμανία: Στο στόχαστρο ξανά η τρομοκρατία της RAF

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα κάνω rebranding στις αξίες που πρεσβεύω και υπηρετώ (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...