Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξεκίνησε η τρομοκρατία της Μέρκελ – Τι ζητάει σε απόρρητο έγγραφο

Ξεκίνησε η τρομοκρατία της Μέρκελ – Τι ζητάει σε απόρρητο έγγραφο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τη στάση που αναμενόταν κρατά η Άνγκελα Μέρκελ για να τρομοκρατήσει και να αποσταθεροποιήσει τη νέα κυβέρνηση Τσίπρα, καθώς από έγγραφο που διέρρευσε από την πλευρά της Γερμανίας στο διεθνές πρακτορείο Reuters επισημαίνεται η αδιάλλακτη στάση της απέναντι στις αλλαγές που θέλει να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση, καλώντας ουσιαστικά τον Αλέξη Τσίπρα να εγκαταλείψει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις.

Στο έγγραφο που δημοσιεύεται μία ημέρα πριν το αυριανό EuroWorking Group η καγκελαρία επιμένει στην τήρηση των όσων έχουν συμφωνηθεί και επισημαίνει ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να κάνει ούτε βήμα πίσω από τις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής προκειμένου να επανακτήσει η χώρα μας την εμπιστοσύνη των αγορών.

«Το Eurogroup χρειάζεται μια καθαρή και εμπροσθοβαρή δέσμευση από την Ελλάδα που θα εξασφαλίζει την πλήρη εφαρμογή κρίσιμων μεταρρυθμίσεων, απαραίτητων για να διατηρηθεί το πρόγραμμα εντός τροχιάς», αναφέρεται στο επίμαχο έγγραφο που δημοσιεύει το Reuters, στο οποίο επίσης τονίζετσαι η παραμονή της τρόικας ως έχει και ζητούνται δεσμεύσεις της νέας κυβέρνησης για αποπληρωμή των χρεών της Ελλάδας απέναντι στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τον EFSF.

Η ελληνική κυβέρνηση σύμφωνα με το έγγραφο που «διέρρευσε» θα πρέπει επίσης να αποδεχτεί την ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας της Ελλάδος, του Ελληνικού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, να πετύχει η Ελλάδα πρωτογενές πλεόνασμα, να κλείσει το κενό στον προϋπολογισμό 2015, αλλά και να τηρήσει τη συμφωνία για μείωση της απασχόλησης κατά 150.000 θέσεις, να εφαρμόσει τις συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις, να διατηρήσει ως έχει τον κατώτατο μισθό και να διευρύνει την «αποκέντρωση» των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Το Βερολίνο ζητεί να συνεχιστούν οι ιδιωτικοποιήσεις αερολιμένων, επιχειρήσεων ενέργειας και ακινήτων και να υποστηριχθούν οι άμεσες ξένες επενδύσεις με στόχο να εξασφαλιστούν έσοδα 2,2 δισ. ευρώ το 2015.

«Τούτων δοθέντων, είμαστε έτοιμοι να ενισχύσουμε περαιτέρω την συνεργασία μας με την Ελλάδα για να τονωθεί η ανάπτυξη και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας» αναφέρεται στο έγγραφο.

Με λίγα λόγια η Μέρκελ και ο Σόιμπλε ζητούν από τη νέα κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή να εφαρμόσει πλήρως τις δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης με το περιβόητο email της τρόικας, κάτι το οποίο έχει απορρίψει κάθετα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

Τώρα ξεκινά η πραγματική διαπραγμάτευση…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

23 Απριλίου 2010: Ο Παπανδρέου υπέταξε την Ελλάδα στο μνημόνιο με διάγγελμα από το Καστελλόριζο

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Η Γερμανική Αμνηστία ζητά έρευνα για την απαγόρευση εισόδου στη χώρα του Γιάνη Βαρουφάκη

Κασσελάκης: Τους χαλάσαμε το σχέδιο για αξιωματική αντιπολίτευση ένα βολικό για το σύστημα κόμμα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...