Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Είμαστε κυρίαρχη χώρα, θα τιμήσουμε τη συμφωνία με το λαό

Τσίπρας: Είμαστε κυρίαρχη χώρα, θα τιμήσουμε τη συμφωνία με το λαό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Θέλω να σας καλωσορίσω όλους και όλες στη βουλή των Ελλήνων, είστε η φωνή των πολιτών», είπε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στους βουλευτές του κόμματός του στην πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε τους 149 βουλευτές «κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας του ελληνικού λαού».

«Πρέπει να είμαστε όλοι υπερήφανοι που συμμετέχουμε στη διαδικασία χειραφέτησης του ελληνικού λαού», είπε ο κ. Τσίπρας κάνοντας λόγο για ιστορικές στιγμές.

«Ο ελληνικός λαός γράφει ιστορία διότι είναι αποφασισμένος να στηρίξει τις μεγάλες αλλαγές, τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για το τέλος του πελατειακού κράτους», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας παράλληλα ότι η κυβέρνησή θα προχωρήσει σε «πραγματικές μεταρρυθμίσεις» και όχι σε μεταρρυθμίσεις «βαρβαρότητας όπως οι μνημονιακές δυνάμεις». Στόχος, όπως είπε είναι να «βάλουμε τέλος στην ανθρωπιστική κρίση».

«Στις 25 του Γενάρη έγινε ένα μεγάλο βήμα. Αν αισθανόμαστε για κάτι περήφανοι είναι γιατί στις 26 Γενάρη οι πολίτες αυτού του τόπου ανάσαναν, γέμισαν αυτοπεποίθηση. Επέστρεψε η αξιοπρέπεια, επέστρεψε η δημοκρατία», τόνισε και εξήγησε ότι «πλέον στον τόπο μας δεν κυριαρχεί η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα».

Αντίθετα, υπάρχει η βεβαιότητα, όπως σημείωσε ο κ. Τσίπρας, ότι «η ελληνική κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί σκληρά, θα βάλει τέλος στην τρόικα και τις πολικές της», φράση που προκάλεσε το χειροκρότημα της κοινοβουλευτικής ομάδας. «Κυριαρχεί η βεβαιότητα ότι η νέα κυβέρνηση θα παρουσιάσει το δικό της οδικό άξονα για έξοδο από την κρίση», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

«Η ελληνική δημοκρατία δεν είναι πλέον αποδέκτης εντολών και μάλιστα διαμέσου ηλεκτρονικής αλληλογραφίας», τόνισε ο κ. Τσίπρας, καθώς όπως είπε «η Ελλάδα έχει πλέον τη δική της φωνή, τη δική της διαπραγματευτική ισχύ. Χρειάστηκε μόλις μια βδομάδα και καταφέρναμε να αλλάξει η ατζέντα της συζήτησης στην Ευρώπη. Χρειάστηκε μόλις μια βδομάδα για να ξεκινήσει η συζήτηση στην Ευρώπη πάνω στα πραγματικά προβλήματα».

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τους βουλευτές του να μην επιτρέψουν «οι πολίτες να εξαπατηθούν ξανά».

«Έχουμε πρόγραμμα και συμφωνία με το λαό μας, αυτή τη συμφωνία θα την τιμήσουμε. Η ελληνική κυβέρνηση δεν απειλεί καμία ισορροπία στην Ευρώπη, έρχεται να την αποκαταστήσει», είπε. «Η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι απειλή είναι η ελπίδα για τις μεγάλες αλλαγές που πρέπει να συντελεστούν στην Ευρώπη».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, αν και η κυβέρνηση μετράει μόλις μια βδομάδα «κερδίσαμε συμμάχους και συμμαχίες που δεν κερδήθηκαν σε 5 χρόνια κρίσης».

«Η Ελλάδα δεν είναι πια ο μίζερος εταίρος που ακούει διδαχές. Η Ελλάδα έχει τη δική της φωνή, έχει πλέον προτάσεις», είπε ο Τσίπρας, προτάσεις τις οποίες και «καταθέσαμε», σημείωσε.

«Περιμένουμε προτάσεις από τους εταίρους, περιμένουμε προτάσεις από τη Γερμανία», δήλωσε, αν και όπως εξήγησε, μέχρι σήμερα δεν έχουμε ακούσει κάτι συγκεκριμένο.

Είμαστε κυρίαρχη χώρα, έχουμε δημοκρατία, έχουμε μια συμφωνία με το λαό μας και θα την τιμήσουμε. Η ελληνικη κυβέρνηση δεν απειλεί καμία ισορροπία στην Ευρώπη, δεν είναι απειλή αλλά ελπίδα για τις μεγάλες αλλαγές που πρέπει ναγίνουν στην Ευρώπη ώστε ή να αλλάξει δημοκρατικά ή να κινδυνεύσει να μη συνεχίσει να υπάρχει, επισήμανε στη συνέχεια της τοποθέτησής του ο Αλέξης Τσίπρας.

Αναφορικά με τους κανόνες που επιβάλει η Ευρώπη, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «μας δεσμεύουν οι κανόνες της ΕΕ». «Θα τους σεβαστούμε αν και διαφωνούμε και θα εργαστούμε για να τους αλλάξουμε. Θα σεβαστούμε τον κανόνα για πρωτογενώς ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς», ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο και για τη λιτότητα, καθώς «δεν αποτελεί κανόνα της Ευρώπης, δεν αποτελεί ιδρυτικό κανόνα».

«Θα σεβαστούμε τους κανόνες» είπε ο πρωθυπουργός, αλλά «απαιτούμε και από τους εταίρους μας να σεβαστούν τη Δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία στην Ελλάδα».

Ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι «θα μπει φρένο στις θυσίες» του ελληνικού λαού, με εγγύηση για «την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θέμα των καταθέσεων: «Εγγυόμαστε τις καταθέσεις των ελλήνων πολιτών στις τράπεζες, είναι απολύτως εξασφαλισμένες».

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας, σχολίασε τις δηλώσεις ξένων αξιωματούχων για τη συνέχιση των συμφωνιών, ανεξάρτητα από το εκλογικό αποτέλεσμα, λέγοντας πως: «δηλώσεις που λένε ότι “οι εκλογές δεν αλλάζουν τίποτα”, είναι δηλώσεις επικίνδυνες, ιδίως σε μια Ευρώπη όπου ο κίνδυνος του ναζισμού είναι πολύ μεγάλος κίνδυνος».

«Η ελληνική δημοκρατία δεν έχει στόχο ούτε να εκβιάσει, ούτε να απειλήσει κανέναν, πολύ περισσότερο όμως δεν απειλείται από κανέναν. Δεν εκβιάζεται γιατί η δημοκρατία στην Ευρώπη δεν εκβιάζεται», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Επί Μητσοτάκη αποφυλακίζεται ο Μιχαλολιάκος – H απάντηση Μαρινάκη

Κασσελάκης: Δείτε κάτι «αστέρια» του Κυριάκου Μητσοτάκη (βίντεο)

Κασσελάκης: «Ο κόσμος έχει κουραστεί με την αλαζονείες του 41%»

Φάμελλος σε Γεωργιάδη: Είστε το συνώνυμο του χαρατσιού σε κάθε υπηρεσία δημόσιας υγείας

Κασσελάκης: Επαναχορήγηση 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο και όχι ψηφοθηρικά πριμ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...