ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Ξεχάστε το μνημόνιο και την τρόικα τελείωσαν

Τσίπρας: Ξεχάστε το μνημόνιο και την τρόικα τελείωσαν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Απόλυτος για το τέλος του μνημονίου και της τρόικας στην Ελλάδα ήταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξη που παραχώρησε μετά το τέλος της Συνόδου Κορυφής.

«Δεν υπάρχει ούτε το μνημόνιο, ούτε η τρόικα. Ξεχάστε το», είπε ο Αλέξης Τσίπρας , χαρακτηρίζοντας «φύλο συκής» τις μεταρρυθμίσεις που προβλέπονταν από το μνημόνιο.

«Πάντα ήταν προαπαιτούμενο η σκληρή λιτότητα και όχι οι ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις», είπε ο πρωθυπουργός και διαβεβαίωσε:

«Θα υλοποιήσουμε πολλές μεταρρυθμίσεις που προτάθηκαν αλλά δεν υλοποιήθηκαν, από την προηγούμενη κυβέρνηση , όπως το κτηματολόγιο, το περιουσιολόγιο και βεβαίως την πάταξη της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής».

Ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε την συνέντευξη του λέγοντας ότι «στη Σύνοδο ο κ. Ντάισελμπλουμ επανέλαβε την δήλωση του για τη συμφωνία που είχαμε σήμερα το πρωί και αποτελεί βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις για αμοιβαία αποδεκτή λύση».

«Τις τελευταίες ώρες διακινήθηκαν μέσα και έξω από την Ελλάδα σενάρια κρίσης και χρεοκοπίας σε περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση δεν υπέγραφε την παράταση του μνημονίου. Όπως και σενάρια τρομοκρατίας αν δεν δεχόμαστε την πρόταση για το κοινό ανακοινωθέν του Eurogroup. Δεν τα υπογράψαμε και καμία καταστροφή δεν επήλθε», τόνισε ο πρωθυπουργός .

Και συνέχισε λέγοντας ότι θέλουμε να συμφωνήσουμε με τους εταίρους μας ένα πρόγραμμα-γεφυρα , ώστε μετά από έξι μήνες να υπογράψουμε ένα συμβόλαιο που θα προβλέπει και την απομείωση του χρέους, όπως και τις μεταρρυθμίσεις αλλά και την δημοσιονομική ισορροπία.

«Εμείς προσερχόμαστε με καθαρές θέσεις. Η Ελληνική Δημοκρατία τις υπερασπίζεται αυτές τις θέσεις , τις διεκδικεί και πείθει. Δεν εκβιάζει και δεν εκβιάζεται».

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ, Τσίπρας δήλωσε μεταξύ άλλων:

-Τοποθετήθηκα στην Σύνοδο και παρουσίασα τα σχέδια της κυβέρνησης για να αντιμετωπισθούν η φοροδιαφυγή, η φοροαποφυγή , το λαθρεμπόριο, παρεμβάσεις που μπορούν να επιφέρουν έσοδα στα δημόσια ταμεία, αλλά και αίσθημα δικαιοσύνης στην κοινωνία.

-Τα μέτρα της προηγούμενης κυβέρνησης έφεραν μεγάλη ανθρωπιστική κρίση και διόγκωσαν το χρέος από το 120% του ΑΕΠ στο 180% του ΑΕΠ.

-Εξήγησα ότι έχουμε σχέδιο που δεν διαταράσσει την δημοσιονομική ισορροπία και τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς.

-Διαβεβαίωσα τους εταίρους μας ότι θα γίνουν οι αλλαγές εκείνες στην Ελλάδα που θα την κατατάσσουν ως μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα.

-Η συζήτηση έγινε σε κλίμα κατανόησης. Υπήρξε μια νευρικότητα κυρίως από μέρους του κ. Ραχόι.

-Έχουμε κάνει σημαντικά βήματα, δεν καλύψαμε όλη την απόσταση, αλλά ένα σημαντικό μέρος και αποδείξαμε ότι η ΕΕ είναι ένα πεδίο συγκρούσεων αλλά και συμβιβασμών.

-Υπάρχει αντίληψη της αναγκαίας συναίνεσης να βρεθούν λύσεις όταν αυτό είναι προς όφελος όλων των πλευρών. Αποδείχτηκε ότι κανείς δεν θέλει να δημιουργήσει συνθήκες ρήξης , για εμμονές και μικροκομματικές σκοπιμότητες. Το κοινό συμφέρον όλων είναι υπεράνω τέτοιου είδους σκοπιμοτήτων. Θα περιμένουμε την κατάληξη της διαβούλευσης.

-Στην Ελλάδα πολλοί δεν πλήρωσαν μερτικό σ αυτή την καταστροφή , μετέφεραν τα λεφτά τους στο εξωτερικό. Θέλουμε να αποκαταστήσουμε το αίσθημα δικαίου και να αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση. Δεν μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι χωρίς ηλεκτρικό, χωρίς ένα πιάτο φαγητό. Αυτό είναι δείγμα πολιτισμού μιας χώρας και θα έχουμε την συμπαράσταση των εταίρων μας.

-Καμία χώρα δεν υπέστη τέτοια μεγάλη προσαρμογή και τέτοια μεγάλη ανθρωπιστική κρίση. Αυτό το καταλαβαίνουν οι εταίροι μας. Το ξέρω ότι κάποιοι ηγέτες βλέπουν πολιτικά το ζήτημα, αλλά κάνουν λάθος. Δεν πρέπει να βάζουν πάνω από τη συνοχή της Ευρώπης τις πολιτικές τους σκοπιμότητες. Ότι και να γίνει στην Ελλάδα τα προβλήματα στις χώρες τους θα συνεχίσουν να τα έχουν.

-Αν η Ελλάδα βγει από κρίση αυτό θα είναι η αρχή του τέλους για την κρίση σε όλη την Ευρώπη.

-Δεν αισθάνθηκα μόνος στη Σύνοδο Κορυφής ήταν αρκετοί αυτοί που πήραν το λόγο και μας στήριξαν. Η Ελλάδα έχει φωνή, έχει υπόσταση, διαμορφώνει συμμαχίες και είναι μια σημαντική εξέλιξη για τη χώρα μας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στη Μονή Σινά ο Νικόλας Φαραντούρης: «Η ελληνική σημαία κυματίζει στη μέση της ερήμου, στην πιο κρίσιμη γεωπολιτικά περιοχή της Μέσης Ανατολής»

Γραπτή Ερώτηση Φαραντούρη προς την Κάγια Κάλας για Συμφωνία Μέκκας μεταξύ Τουρκίας, Πακιστάν και Σαουδικής Αραβίας

Τσίπρας: «Ή εμείς ή κανείς» – Μόνο η ΕΛΑΣ μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη (βίντεο)

Ο Αλέξης Τσίπρας συνέθλιψε τον Μητσοτάκη! «Είπε ψέματα» – «Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης δεν δικαιολογείται να υπερβαίνει τα 1,4 ευρώ το λίτρο»

Τέλος η «ευρω-πλακίτσα» με την εκρηκτική γεωπολιτική της Μέσης Ανατολής: Ο Νικόλας Φαραντούρης ζήτησε από την Κάγια Κάλλας επίσημη ενημέρωση για τη Συμφωνία της Μέκκας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...