Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σακελλαρίδης: “Σε εξέλιξη οι διαβουλεύσεις για συμφωνία τη Δευτέρα”

Σακελλαρίδης: “Σε εξέλιξη οι διαβουλεύσεις για συμφωνία τη Δευτέρα”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας για τις εξελίξεις στη Σύνοδο Κορυφής, τόνισε ότι «δεν έχει επιτευχθεί ακόμη συμφωνία, είναι σε εξέλιξη οι διαβουλεύσεις για να υπάρξει συμφωνία τη Δευτέρα»,σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

«Από την πλευρά μας η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με σκληρό τρόπο ώστε να ανταποκριθεί στη λαϊκή εντολή που της έδωσε συγκεκριμένη κατεύθυνση. Το βράδυ του Eurogroup η ελληνική κυβέρνηση δεν υπέγραψε το κοινό ανακοινωθέν που προέβλεπε επέκταση τρέχοντος προγράμματος. Αυτό έγινε και για λόγους πρακτικούς. Αυτή η πολιτική δεν δουλεύει είναι μια παγίδα που ανατροφοδοτεί την κρίση», είπε ο κ. Σακελλαρίδης.

Στη συνέχεια, μίλησε για επαφές της ελληνικής πλευράς με τον κ. Ντάισελμπλουμ μετά το αδιέξοδο του Eurogroup, ώστε να βρεθεί λύση, ενώ σε ό,τι αφορά στο 70-30 του μνημονίου σημείωσε:

«Δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσει η ελληνική κυβέρνηση σε συμφωνία που θα συνεχίζει την πολιτική του μνημονίου και του mail Χαρδούβελη. Υπάρχουν μεταρρυθμίσεις που προφανώς θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε, όπως η ολοκλήρωση του κτηματολογίου, η ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης, η αποτελεσματική διοίκηση, το περιουσιολόγιο και το φορολογικό σύστημα. Αυτό που μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι από τη δική μας την πλευρά θα κάνουμε τα πάντα να πετύχουμε τα πάντα που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του ελληνικού λαού. Έχουμε τις κόκκινες γραμμές μας, έχουν γίνει ξεκάθαρες στους δανειστές μας. Εχουμε ισοδύναμα πάνω σε αυτά θα γίνουν από σήμερα οι διαπραγματεύσεις».

«Δεν θέλουμε να σκορπίζουμε ενθουσιασμό πριν κλείσει η συμφωνία. Ο ελληνικός λαός να καταλάβει ότι διεξάγεται μια κρίσιμη και δύσκολη διαπραγμάτευση, οι πιέσεις είναι τεράστιες» είπε ακόμη ο κυβερνητικός εκρπόσωπος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Επιστρέφει στην πολιτική και αναλαμβάνει θέση-κλειδί στη Νέα Αριστερά

Οι ηγέτες της ΕΕ δίνουν 50 δισ. στην Ουκρανία

Γερμανικός Τύπος: Οι Ευρωπαίοι «πλήρωσαν» με δισ. ευρώ τον Όρμπαν για να μην θέσει βέτο για την Ουκρανία

Ο Όρμπαν συνδέει την οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία με τα κονδύλια για την Ουγγαρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...