ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































ΗΠΑ: Οργή στο Κογκρέσο για τις εξοπλιστικές «δουλίτσες» Τραμπ με Ερντογάν
Ο Τραμπ εξετάζει την πώληση F-35 στον Ερντογάν - Το Ισραήλ αντιδρά
Άγριο φονικό στην Καλλιθέα με νεκρό έναν 15χρονο - Ήταν γνώριμος των Αρχών
Σε τροχιά σύγκρουσης Ρούμπιο και Τραμπ: «Τρελοί ισλαμιστές» η νέα ηγεσία του Ιράν
Ο Αβραμόπουλος προσέφυγε στον Άρειo Πάγο: Ζητά την ακύρωση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ως την ακριβότερη λύση για την ευρωζώνη, χαρακτηρίζει ένα Grexit, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ.
Με δήλωση του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, ο κ. Ρέγκλινγκ προειδοποιεί ότι «μια έξοδος της Ελλάδας θα ήταν η ακριβότερη από τις πιθανές λύσεις, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Γερμανία και για τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης».
Ωστόσο σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα του περιοδικού η Ευρωζώνη θα μπορούσε να διαχειριστεί το ακραίο σενάριο της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, επικαλούμενο εμπειρογνώμονες του Eurogroup.
Οι ειδικοί, σύμφωνα με το περιοδικό, εκτιμούν ακόμη ότι σε περίπτωση αποχώρησης της Ελλάδας, θα ακολουθούσε πιθανότατα και η Κύπρος, λόγω της στενής οικονομικής σύνδεσης των δύο χωρών.
«Η έξοδος των δύο χωρών από το ευρώ θα ήταν για την υπόλοιπη Ευρωζώνη διαχειρίσιμη, σύμφωνα με το αποτέλεσμα της υπόθεσης εργασίας. Το πιθανότερο όμως είναι ότι σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας, η Κύπρος θα χρειαστεί επιπλέον οικονομική βοήθεια», αναφέρει το Spiegel που θα κυκλοφορήσει το Σάββατο.
























































