Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ολάντ: Καλός συμβιβασμός με αξιοπιστία και αλληλεγγύη

Ολάντ: Καλός συμβιβασμός με αξιοπιστία και αλληλεγγύη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ από την συμφωνία της Παρασκευής, μεταξύ Ελλάδας και Ευρωζώνης.

Ο κ. Ολάντ χαρακτήρισε τη συμφωνία «καλό συμβιβασμό», τονίζοντας ότι «στο θέμα της Ελλάδας, αναζητήσαμε μια καλή λύση. Η καλή λύση ήταν να παρατείνουμε τη χρηματοδότηση επιτρέποντας στην Ελλάδα να διασφαλίσει τη μετάβαση και να μπορέσει να τιμήσει τις δεσμεύσεις της. Η καλή λύση ήταν επίσης να της δώσουμε χρόνο ώστε να αναλάβει τις μεταρρυθμίσεις της και να γίνει επίσης σεβαστή η επιλογή των Ελλήνων ψηφοφόρων», είπε ο Γάλος πρόεδρος, στο περιθώριο της επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Αγροτική Έκθεση, στο Παρίσι.

Όπως είπε ακόμη ο Γάλλος πρόεδρος η Ευρώπη πρέπει να δείξει αξιοπιστία αλλά και αλληλεγγύη: «Αξιοπιστία, επειδή πρέπει να δείξουμε ότι έχουμε κανόνες οι οποίοι ισχύουν για όλες τις χώρες (…) Αλληλεγγύη, επειδή όταν υπάρχουν χώρες που υποφέρουν είναι θεμιτό να μπορούμε να τους συμπαρασταθούμε ζητώντας τους ταυτόχρονα να σεβαστούν τις δεσμεύσεις τους», εξήγησε ο Γάλλος πρόεδρος.

Επανέλαβε δε ότι η Ελλάδα έχει καταβάλει πολλές προσπάθειες τα τελευταία χρόνια και της ζητήθηκαν πολλές θυσίες. Τώρα, πρόσθεσε, «πρέπει να της δοθεί χρόνος, αλλά ταυτοχρόνως να τηρηθούν οι δεσμεύσεις επειδή οι Γάλλοι, οι Γερμανοί και οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι είναι αυτοί που επέτρεψαν στην Ελλάδα να βγει από την κρίση».

«Αναζητούμε πάντα με την Άνγκελα Μέρκελ τον σωστό συμβιβασμό, τη σωστή λύση. Και όταν καταφέρνουν να συμφωνήσουν η Γαλλία με τη Γερμανία, ενισχύεται όλη τη Ευρώπη», κατέληξε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο Παρίσι – Θα συναντηθεί και με τον Μακρόν

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...