Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βαρουφάκης: Η κυβέρνηση εργάζεται, κυβερνά και προγραμματίζει

Βαρουφάκης: Η κυβέρνηση  εργάζεται, κυβερνά και προγραμματίζει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η κυβέρνηση δεν έχει χάσει χρόνο, εργάζεται, κυβερνά και προγραμματίζει τις μελλοντικές της κινήσεις, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, απαντώντας έτσι στις αιτιάσεις του Γερούν Ντάισελμπλουμ ότι η Ελλάδα έχει χάσει χρόνο.

«Το σημερινό Eurogroup ήταν ένα σημαντικό βήμα για την επιτυχή εκτέλεση της συμφωνίας της 20ής Φεβρουαρίου», δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup.

Ο υπουργός Οικονομικών αμφισβήτησε ότι χάθηκε χρόνος και τόνισε πως θα υπάρξει νέα λίστα με προτάσεις, δηλώνοντας αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους για την μετά τον Ιούνιο εποχή.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε ότι «δεν έχουμε χάσει χρόνο. Η κυβέρνηση μετά τις εκλογές άρχισε να εργάζεται, όχι μόνο να κυβερνά αλλά να προγραμματίζει το δρόμο αλλά και τις στάσεις και διαδικασίες που θα χρειάζονταν».

«Χρειαστήκαμε δύο εβδομάδες και τρία Eurogroup για να θέσουμε τα θεμέλια. Χρειαστήκαμε μία εβδομάδα για να τρέχουμε τα υπουργεία μας και να έχουμε έναν κατάλογο αναθεωρήσεων και αλλαγών, δεν χάσαμε χρόνο αλλά ήμασταν ταχείς στα θέματα που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε» είπε ο υπουργός Οικονομικών.

Ακόμη συμπλήρωσε ότι “εμείς υποβάλαμε μία λίστα με επτά προτάσεις και θα υποβάλουμε άλλη μία λίστα με άλλες επτά προτάσεις για να καταλήξουμε στην τελική λίστα των μεταρρυθμίσεων που θα εφαρμόσουμε και θα κριθούμε.
Ακόμη έκανε λόγο και στο γεγονός ότι κάποιοι αναφέρονται στους θεσμούς ως τρόικα”.

«Κάποιοι συνάδελφοί μου χρησιμοποίησαν τον όρο τρόικα. Αν τους αρέσει τόσο μπορούμε να τους την στείλουμε», είπε ο κ. Βαρουφάκης.

Οι τρεις θεσμικοί φορείς είναι φορείς στους οποίους ανήκουμε και ως μέλη αυτών των θεσμών θα συνεχίσουμε τη στενή επαφή.

«Η ιδέα των τεχνοκρατών της τρόικα που θα μπαίνουν μέσα στα υπουργεία και θα επιβάλουν μέτρα που έχουν αποτύχει αυτό είναι κάτι που δεν θα το επιτρέψουμε. Θα τους δώσουμε ότι στοιχεία χρειάζονται για να κάνουν και την εργασία που πρέπει» είπε τοποθετούμενος στο ζήτημα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Berliner Zeitung: Ο Βαρουφάκης μηνύει τη Γερμανία για παραβιάσεις του κράτους δικαίου

Η Γερμανική Αμνηστία ζητά έρευνα για την απαγόρευση εισόδου στη χώρα του Γιάνη Βαρουφάκη

Γερμανία: Απαγορεύει στον Γιάνη Βαρουφάκη την είσοδο και κάθε πολιτική δραστηριότητα στη χώρα

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Η Σοφία Σακοράφα αποχώρησε από το ΜέΡΑ25

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Φωτιά Μάτι: Έτσι στοχοποίησαν την ΑΘΩΑ Ρένα Δούρου και μια προαναγγελθείσα πρωτοφανής έφεση
Η Ρένα Δούρου σεβόμενη το μέγεθος της τραγωδίας και τον πόνο των συγγενών των θυμάτων...