Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με πενταμερή σύσκεψη απαντά ο Τσίπρας στην τακτική της Μέρκελ

Με πενταμερή σύσκεψη απαντά ο Τσίπρας στην τακτική της Μέρκελ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Απάντηση στις πιέσεις και την απομόνωση σε επίπεδο διμερών σχέσεων Ελλάδας – Γερμανίας που αναμένεται να επιχειρήσει η Άνγκελα Μέρκελ δίνει ο Αλέξης Τσίπρας μέσα από το αίτημα το οποίο απηύθυνε στον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ για πενταμερή σύσκεψη με τη συμμετοχή των Άνγκελα Μέρκελ, Φρανσουά Ολάντ, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και Μάριο Ντράγκι.

Η Άνγκελα Μέρκελ μεταξύ άλλων τηλεφώνησε στον Έλληνα πρωθυπουργό για κατ’ ιδίαν συνομιλίες εφ΄ όλης της ύλης, ώστε να αποφύγει να τεθεί το ελληνικό θέμα στη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης. (Οι λόγοι αναλυτικά εδώ). Έτσι, η επόμενη κίνηση του Αλέξη Τσίπρα για να αποφύγει την απομόνωση και να επιμείνει στη διεθνοποίηση του ελληνικού προβλήματος και στην επίτευξη μίας πολιτικής λύσης ήταν το αίτημα για την πενταμερή σύσκεψη στο περιθώριο της ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής.

Σημειώνεται ότι στη συνάντηση θα τεθεί το σχέδιο πολιτικής διαπραγμάτευσης, αλλά και τα προβλήματα ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας.

Στην κυβέρνηση βλέπουν ότι το πλαίσιο είναι ασφυκτικό και αυτό φάνηκε από τις διαπραγματεύσεις με τα τεχνικά κλιμάκια που ζητούν νέα εισπρακτικά μέτρα και έχουν ως βάση διαπραγμάτευσης του μνημονιακούς στόχους, υπολογίζοντας το δημοσιονομικό έλλειμμα στα 2,5 δισ. ευρώ.

Από το Μέγαρο Μαξίμου σημειώνουν ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός θα επιμείνει στην εφαρμογή της συμφωνίας του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, την οποία υποσκελίζει με την αδιαλλαξία της και την απροθυμία της να συμβιβαστεί με τα νέα πολιτικά δεδομένα που έχουν προκύψει από την επομένη των εκλογών στην Ελλάδα, η Γερμανία.

Παράλληλα, δεν πρέπει να θεωρείται τυχαία η επιβεβαίωσε της επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα την ίδια ακριβώς ημέρα, με την ελληνική πλευρά να επιχειρεί να εντείνει τους γεωπολιτικούς φόβους της Άνγκελα Μέρκελ για γειτνίαση της Ελλάδας με τη Ρωσία, καθώς και η συνάντηση με την βοηθό του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτόρια Νούλαντ, η οποία μέσα σε ένα 24ωρο αποτελεί τη δεύτερη παρέμβαση των ΗΠΑ για επίλυση του ελληνικού ζητήματος με συζητήσεις «για ευρωπαϊκά και ευρασιατικά θέματα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στο Ευρωδικαστήριο η Ελλάδα για καθυστερήσεις πληρωμών από τα νοσοκομεία – Πλήρης διάλυση

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Αποπέμφθηκαν από τον Μητσοτάκη οι Παπασταύρου και Μπρατάκος – Το παρασκήνιο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...