Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φίλης: Η κυβέρνηση θα απαντήσει στους δανειστές με το όπλο που διαθέτει

Φίλης: Η κυβέρνηση θα απαντήσει στους δανειστές με το όπλο που διαθέτει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Δεν πρόκειται να γίνουμε παθητικοί αποδέκτες μονομερών ενεργειών» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, σημειώνοντας ότι «δεν κάνουμε μονομερείς ενέργειες, αλλά και δεν θα ανεχτούμε μονομερείς ενέργειες». Παράλληλα ο κ. Φίλης σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν είναι «επιτροπεία» κι ότι «θα πέσουν στο κενό οι εκβιασμοί που θέλουν να εμποδίσουν το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης».

Ο Ν. Φίλης ξεκαθάρισε ότι τα νομοσχέδια που έχουν κατατεθεί από την κυβέρνηση είναι «απολύτως εντός του πλαισίου της δημοσιονομικής προσαρμογής» κι υπογράμμισε ότι οι εταίροι έχουν υποχρέωση να δώσουν τα χρήματα που ανήκουν στην χώρα. «Αν συνεχιστούν τα παιχνίδια εκβιασμού κι οι μονομερείς ενέργειες, δεν έχουμε άλλη λύση από το να θέσουμε την προάσπιση των συμφερόντων του ελληνικού λαού ως προτεραιότητα».

Παράλληλα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στον γεωστρατηγικό παράγοντα σημειώνοντας ότι «είμαστε ανοικτοί σε συνεργασία και με άλλες παγκόσμιες δυνάμεις, όπως η Κίνα, η Ρωσία, οι ΗΠΑ κι οι αναπτυσσόμενες χώρες» κι επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να είμαστε «μόνοι στα σαγόνια μιας απειλητικής για την ενότητα της Ευρώπης Γερμανίας».

«Είναι κατανοητό ποιοι και γιατί θέλουν να αποτύχουμε»

Ο Ν. Φίλης παρατήρησε ότι ο αγώνας για το τέλος της λιτότητας, την επαναφορά στην ανάπτυξη και την μείωση του χρέους ως προϋπόθεση για αυτήν δεν είναι «αγώνας της μιας τροπολογίας και της μιας μέρας, αλλά αγώνας αντοχής, με μπρος και πίσω». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι «είναι κατανοητό ποιοι και γιατί θέλουν να αποτύχουμε» σχολίασε τονίζοντας ότι «είναι πιο ισχυρή η αντίδραση από τα μέσα, σε συνεργασία και συντονισμό με τους έξω» κατονομάζοντας τα κυκλώματα διαφθοράς.

Ακόμα, ο Ν. Φίλης εκτίμησε ότι η χώρα μας δεν είναι μόνη σε αυτήν την προσπάθεια, καθώς και λαοί της Ευρώπης μας στηρίζουν, αλλά και τμήματα των ευρωπαϊκών ηγεσιών που βλέπουν ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να βγει από το τέλμα της κρίσης, την ώρα που οι ΗΠΑ το καταφέρνουν.

Επί του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αναγνώρισε ότι δεν είναι πολλά τα χρήματα επισημαίνοντας ότι θα ήταν περισσότερα αν το πρωτογενές πλεόνασμα ήταν στα ταμεία του κράτους. Επίσης εκτίμησε ότι το νομοσχέδιο είναι «δίδυμο», καθώς οι διατάξεις για την αντιμετώπιση της διαφθοράς μπορούν να εξασφαλίσουν πόρους για την ενίσχυση των ανθρώπων που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Παράλληλα, εξέφρασε κριτική για την πρόταση για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Υπενθύμισε ότι πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ είχα καταθέσει σχετική πρόταση νόμου, αλλά τόνισε ότι το πρόγραμμα αυτό θα πρέπει να μην εμποδίσει τους αποκλεισμένους από την αγορά εργασίας να επανέλθουν σε αυτήν, καθώς και το να μην καταλήξει «ψηφοθηρικό τέχνασμα σαν το κοινωνικό μέρισμα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Επί Μητσοτάκη αποφυλακίζεται ο Μιχαλολιάκος – H απάντηση Μαρινάκη

Κασσελάκης: Δείτε κάτι «αστέρια» του Κυριάκου Μητσοτάκη (βίντεο)

Κασσελάκης: «Ο κόσμος έχει κουραστεί με την αλαζονείες του 41%»

Φάμελλος σε Γεωργιάδη: Είστε το συνώνυμο του χαρατσιού σε κάθε υπηρεσία δημόσιας υγείας

Κασσελάκης: Επαναχορήγηση 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο και όχι ψηφοθηρικά πριμ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...