Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τσίπρας και οι τρεις στόχοι στην συνεδρίαση της επταμερούς

Ο Τσίπρας και οι τρεις στόχοι στην συνεδρίαση της επταμερούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με τρεις στόχους βρίσκεται στις Βρυξέλλες ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τους οποίους θα επιχειρήσει να πετύχει κατά την συνάντηση του με ηγέτες της ΕΕ στην επταμερή συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής.

Όπως αναφέρουν κύκλοι του Μαξίμου, πρώτη επιδίωξη του πρωθυπουργού είναι αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει τις ασάφειες που υπάρχουν στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου και οι οποίες, μπλοκάρουν κάθε προσπάθεια συνεννόησης μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών της Ευρωζώνης.

Συγκεκριμένα, ο πρώτος στόχος του κ. Τσίπρα είναι να ξεκαθαρίσει στους Ευρωπαίους εταίρους, ότι για την Ελλάδα η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι θα ολοκληρωθούν τα αντικοινωνικά και αντιαναπτυξιακά μέτρα που είχε λάβει η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και κατά συνέπεια δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί η πέμπτη αξιολόγηση του προγράμματος που ζητούν επιμόνως τα τεχνικά κλιμάκια αλλά και οι θεσμοί.

Ο δεύτερος στόχος του Αλέξη Τσίπρα , είναι να βάλει στη σωστή βάση στους Ευρωπαίους ηγέτες το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός, αναμένεται να εξηγήσει στην επταμερή, ότι δεν μπορεί να υπάρξει ατύχημα για ένα μικρό χρηματοδοτικό πρόβλημα που είναι εύκολα επιλύσιμο και απαιτεί απλά μικρές διευκολύνσεις και όχι νέα δάνεια.

Στο πλαίσιο αυτό θα ζητήσει να εξεταστούν οι υπάρχουσες δυνατότητες για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της ταμειακής ρευστότητας του ελληνικού δημοσίου, προτείνοντας εκ νέου την αύξηση του ορίου έκδοσης εντόκων γραμματίων, την εκταμίευση των 1,9 δισ. ευρώ από τα κέρδη των κεντρικών τραπεζών σε ελληνικά ομόλογα και την άρση της απόφασης της ΕΚΤ να μη δέχεται τα ελληνικά ομόλογα ως εχέγγυα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, όπως αναφέρουν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές, θα έχει ως τρίτο στόχο να πείσει την επταμερή για την ισχυρή βούληση της κυβέρνησης να τηρηθεί στο ακέραιο η συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου 2015 και να υλοποιηθεί άμεσα το πακέτο των μεταρρυθμίσεων που έχει αποστείλει ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στο Eurogroup, προκειμένου να αρθούν οι όποιες αντιρρήσεις για να προχωρήσει η συμφωνία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα κάνω rebranding στις αξίες που πρεσβεύω και υπηρετώ (βίντεο)

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Ο Ανδρέας Μπούσιος νέος διευθυντής του Γραφείου Τύπου Τσίπρα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...