Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Το αίτημα διαγραφής του χρέους δεν είναι ένα ξεχασμένο αίτημα

ΣΥΡΙΖΑ: Το αίτημα διαγραφής του χρέους δεν  είναι ένα ξεχασμένο αίτημα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κορωνάκης,

Το αίτημα διαγραφής του χρέους δεν είναι ένα ξεχασμένο αίτημα, τονίζει σε ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης και επαναλαμβάνει ότι υπάρχουν κόκκινες γραμμές στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους μας.

Σε συνέντευξη του στην Βραδυνή της Κυριακής, ο κ. Κορωνάκης, αναφέρει για το ζήτημα του ελληνικού χρέους ότι «Δεν προκύπτει από πουθενά, ότι το αίτημα διαγραφής του χρέους είναι ένα ξεχασμένο αίτημα. Αντίθετα μάλιστα, ο πρωθυπουργός με κάθε ευκαιρία, σε κάθε ομιλία, σε κάθε επαφή παρουσιάζει το ζήτημα. Στην πρόσφατη ενημέρωση της Βουλής για την πορεία της διαπραγμάτευσης υπογράμμισε για άλλη μια φορά, ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο. Κάτι που το καταλαβαίνουν πια και μικρά παιδιά πόσω μάλλον οι εταίροι μας. Η συμφωνία του Φεβρουαρίου και ο χρόνος, που πήρε η ελληνική πλευρά, είναι για να πάμε με καλύτερους όρους στη συζήτηση για συνολική διευθέτηση του ελληνικού ζητήματος. Άλλωστε το Κοινοβούλιο συγκρότησε επιτροπή για τον έλεγχο του χρέους».

Ο κ. Κορωνάκης, αποφεύγει να απαντήσει ευθέως αν η κυβέρνηση προσφύγει σε εκλογές ή δημοψήφισμα στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία .

«Αυτή την περίοδο η κυβέρνηση διαπραγματεύεται μέσα στο περιεχόμενο της λαϊκής εντολής. Έχουμε πει σε όλους του τόνους, ότι ο λαός εμπιστεύτηκε το ΣΥΡΙΖΑ για να τελειώνουμε με τα Μνημόνια και να υπάρξει μια συνολική διευθέτηση του ελληνικού ζητήματος στην Ε.Ε. Πέρα από περιεχόμενο όμως αποτελεί και όριο. Και αυτό το γνωρίζουν και ο ελληνικός λαός και οι συνομιλητές μας. Γιατί όπως είναι γνωστό σε όλους, χρειάζονται δύο για να χορέψουν ένα ταγκό».

Σε ότι αφορά την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα Μνημόνια, μόνο για τις τελευταίες μνημονικές κυβερνήσεις, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι είναι ορθή.

«Θα μπορούσαμε να περιλαμβάνουμε όλες τις περιόδους από συστάσεως του ελληνικού κράτους, αυτό όμως θα σήμαινε, ότι δεν θέλουμε ο ελληνικός λαός να μάθει την αλήθεια για τα Μνημόνια και θα ήταν απλά μια κίνηση πολιτικού εντυπωσιασμού που θα μετέθετε τη συζήτηση σ’ έναν ατέρμονο πλαίσιο για να μην καταλήξει πουθενά», λέει.

Για το ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης στη λίστα των μεταρρυθμίσεων που θα στείλει στο Eurogroup , ο κ. Κορωνάκης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα εφαρμόσει καμία περικοπή σε μισθούς και συντάξεις, δεν θα εφαρμόσει νέα υφεσιακά μέτρα.

«Δεν θα είχε κανένα νόημα και δεν θα μπορούσε ο ελληνικός λαός να έχει ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ για να συνεχιστεί η πολιτική της ΝΔ», επισημαίνει.

Για τις αντίθετες απόψεις σ το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει ότι « Έχουμε μάθει να συζητάμε πάνω στις αντιθέσεις μας και να καταλήγουμε σε αποφάσεις».

Για τις επαφές με την Ρωσία, ο κ. Κορωνάκης , επισημαίνει :

«Η χώρα είναι μια ανεξάρτητη και ισχυρή οντότητα που μπορεί να επιλέγει τους συνομιλητές της. Εγκαινιάζουμε μέσα και από αυτές τις επαφές μια νέα εποχή πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής προς όφελος των συμφερόντων του λαού. Αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα και από τη γεωπολιτική θέση της χώρας για καινούριες αναπτυξιακού χαρακτήρα συμμαχίες».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης για Τέμπη: «Ο ελληνικός λαός δεν θα πάει για μία ακόμη φορά στις κάλπες χωρίς να γνωρίζει την αλήθεια»

Κασσελάκης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συμφώνησε αμαχητί σε ένα νέο πρόγραμμα λιτότητας με την ΕΕ

Δημοσκόπηση GPO: Πρώτη η ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ

Κασσελάκης: Γονείς πολλών ανθρώπων και δη βουλευτών πεθαίνουν στα νοσοκομεία επί κυβέρνησης Μητσοτάκη

Κασσελάκης για Ευρωεκλογές: Στόχος ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στις κάλπες του Ιουνίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...