Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σημίτης και Βενιζέλος καταθέτουν στη δίκη Τσοχατζόπουλου

Σημίτης και Βενιζέλος καταθέτουν στη δίκη Τσοχατζόπουλου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και στελέχη της κυβέρνησής του, μεταξύ των οποίων και ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος έχουν κληθεί σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων για να καταθέσουν ως μάρτυρες στη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Έπειτα από πρόταση της εισαγγελέως της Έδρας το δικαστήριο κάλεσε να καταθέσουν τα μέλη του ΚΥΣΕΑ της περιόδου 1998-1999, ικανοποιώντας το αίτημα που ο βασικός κατηγορούμενος πρώην υπουργός Άμυνας διατυπώνει επί τρία χρόνια, μετά τη σύλληψή του, τον Απρίλιο του 2012, για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών που φέρεται να έλαβε για τις συμβάσεις προμήθειας των υποβρυχίων και των TOR M1.

Έτσι, σήμερα αναμένεται να βρεθούν στο βήμα του μάρτυρα οι κ. Σημίτης και Βενιζέλος, καθώς και οι πρώην υπουργοί Βάσω Παπανδρέου και Γιάννος Παπαντωνίου. Έχουν κληθεί, επίσης ως μάρτυρες και οι αρχηγοί των τριών όπλων το επίμαχο χρονικό διάστημα, Αθανάσιος Τζογάνης, Μανώλης Παραγιουδάκης και Γιώργος Ιωαννίδης.

Ο πρώην υπουργός μετά από πολλά χρόνια θα συναντηθεί μέσα στη δικαστική αίθουσα με τους πρώην συντρόφους του στο ΠΑΣΟΚ και είναι άγνωστο μέχρι στιγμής αν θα θελήσει να υποβάλει ερωτήσεις στους τέσσερις μάρτυρες ή να τοποθετηθεί για τις καταθέσεις τους.

Η θέση του κ. Τσοχατζόπουλου είναι πως οι επίμαχες αγορές όπλων ήταν στρατηγικής σημασίας κυβερνητικές επιλογές, οι οποίες αποφασίστηκαν από το ΚΥΣΕΑ ως κορυφαίο όργανο και επομένως δεν θα μπορούσαν να διακινηθούν παράνομα χρήματα για νόμιμες και εγκεκριμένες συμβάσεις προμηθειών.

Η απάντηση που μέχρι τώρα λάμβανε από τη Δικαιοσύνη στο αίτημα του ο κ. Τσοχατζόπουλος, είναι πως αντικείμενο της δίκης είναι η διακίνηση παράνομων χρημάτων που προέρχονται από δωροδοκία και όχι η νομιμότητα των συμβάσεων.

Μέλη άλλωστε του ΚΥΣΕΑ έχουν από καιρό δηλώσει ότι το Συμβούλιο αποφασίζει βασιζόμενο στις εισηγήσεις που δέχεται από τη στρατιωτική και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας: Πρέπει να ομογενοποιήσουμε τους τύπους των πολεμικών αεροσκαφών μας

Στον Καναδά ο Μητσοτάκης για την αγορά πυροσβεστικών αεροπλάνων Canadair

Στην Ελλάδα τα πρώτα τρία ελικόπτερα Romeo MH-60R Seahawk – Σύνολο θα πάρουμε επτά

Σκληρή ρητορική κατά της Τουρκίας αλλά οι γερουσιαστές των ΗΠΑ ψήφισαν υπέρ της πώλησης των F-16

Ποιους πυραύλους των Rafale τρέμουν οι Τούρκοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...