Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σακελλαρίδης: Συμφωνία μέσα στο Μάιο – Έχουν και οι δανειστές συνιστώσες

Σακελλαρίδης: Συμφωνία μέσα στο Μάιο – Έχουν και οι δανειστές συνιστώσες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην πρώτη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης επιβεβαίωσε τα σενάρια για μία συμφωνία «πακέτο», μέχρι τα μέσα Ιουνίου, καθώς, όπως αποφασίστηκε στη χθεσινή διάσκεψη της ομάδας πολιτικής διαπραγμάτευσης υπό τον Αλέξη Τσίπρα έχουν χαθεί τα χρονικά περιθόρια για μία ενδιάμεση συμφωνία, μετά και την διαφωνία του Σαββατοκύριακου στο Brussels Group.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «σημαντική πρόοδο» στις διαπραγματεύσεις, την οποία μάλιστα χαρακτήρισε «διαβατήριο» για την τελική συμφωνία, χωρίς να κρύψει τον προβληματισμό του ωστόσο για τη στάση κάποιων από τους δανειστές.

«Υπάρχουν συνιστώσες μεταξύ των πιστωτών», σημείωσε σε μια φράση του που θα… μείνει. Φράση –κλειδί, επίσης, και ο απόλυτος σεβασμός της λαϊκής εντολής και των «κόκκινων γραμμών» που η κυβέρνηση έχει θέσει. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση δεν φοβάται τη λαϊκή βούληση, τόνισε ο κ. Σακελλαρίδης.

«Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να υπάρξει το συντομότερο δυνατόν αυτή η συμφωνία», συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Δεν είναι δυνατόν να έχουμε καταβάλει μέσα στο 2015 6,5 δισ. ευρώ σε τόκους και χρεολύσια και την ίδια στιγμή να μην υπάρχει ενίσχυση της ρευστότητας», ανέφερε για να προσθέσει πως «αποτελεσματική προώθηση μεταρρυθμίσεων δεν μπορεί να γίνει υπό καθεστώς χρηματοπιστωτικής ασφυξίας».

«Πρέπει να υπάρξει ενίσχυση ρευστότητας για να προωθηθούν οι μεταρρυθμίσεις στις οποίες όλοι συμφωνούμε».

Αναφερόμενος στα εργασιακά και τις απαιτήσεις του ΔΝΤ για απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε πως είναι γνωστή η θέση της κυβέρνησης για τα εργασιακά, καθώς και η θέση των θεσμών.

«Εμείς έχουμε πάρει συγκεκριμένη εντολή. Από τη μία αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να ξεχάσει τη λαϊκή εντολή και από την άλλη να εφαρμόσει το πολιτικό πρόγραμμα του κ. Σαμαρά», ανέφερε.

Ερωτηθείς «εάν δεν προκύψει συμφωνία, τι έχει στο μυαλό της η κυβέρνηση;», ο κ. Σακελλαρίδης απάντησε:

«Δεν μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει μια κοινή στάση από την πλευρά των πιστωτών. Όμως σε κάθε περίπτωση αν είχαμε σκοπό να προχωρήσουμε σε μια συμφωνία που περιλαμβάνει και τις κόκκινες γραμμές, θα το κάναμε από αρχές Φεβρουαρίου. Αυτό δεν το κάνουμε από πείσμα, αλλά γιατί πιστεύουμε ότι αυτές οι κόκκινες γραμμές εξυπηρετούν έναν οικονομικό και κοινωνικό ορθολογισμό».

Στη συνέχεια, σε ερώτηση για το κατά πόσο υπάρχουν αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σακελλαρίδης ανέφερε ότι «δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα να περάσει η συμφωνία από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ».

Όσον αφορά στον Γιάννη Βαρουφάκη, ο κ. Σακελλαρίδης διέψευσε τα σενάρια για «παγωμάρα» στη σχέση του με τον πρωθυπουργό και άλλους υπουργούς, τονίζοντας πως δεν υπάρχει απολύτως καμία διάσταση απόψεων με τον πρωθυπουργό ή με οποιονδήποτε άλλον στην κυβέρνηση.

«Επικεφαλής στην ομάδα διαπραγμάτευσης είναι ο κ. Βαρουφάκης ως υπουργός Οικονομικών και θα είναι στο επικείμενο Eurogroup», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Οι εκλογές είχαν και ένα δημοψηφισματικό χαρακτήρα γιατί κλήθηκε ο λαός να ψηφίσει για το πρόγραμμα με το οποίο καλούσε να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς έχουμε πάρει εντολή να κινηθούμε μέσα σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο. Δεν είμαστε δογματικοί, έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να κάνουμε και υποχωρήσεις», τόνισε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης αναφερόμενος στο ενδεχόμενο δημοψηφίσματος ή εκλογών μπροστά σε μία συμφωνία με τους δανειστές, προσθέτοντας ότι «δεν φοβόμαστε τη λαϊκή βούληση».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Αλαζόνας ο Κ. Μητσοτάκης – Οι πολίτες θα του στείλουν ηχηρό μήνυμα στις 9 Ιουνίου

Κασσελάκης για δήλωση Βίκυς Φλέσσα: «Το ξέρατε ότι είστε … δολοφόνοι;»

Στ. Κασσελάκης: Θα καταργήσουμε τη μπίζνα των απογευματινών χειρουργείων – Πραγματική Δημόσια Υγεία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...