Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βαράει… κόκκινο το θερμόμετρο στο Μαξίμου

Βαράει… κόκκινο το θερμόμετρο στο Μαξίμου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τις επόμενες στρατηγικές κινήσεις της, με μόνο αταλάντευτο στόχο της επίτευξη μιας αμοιβαία επωφελούς λύσης, στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής και πάντα εντός των «κόκκινων» γραμμών, σχεδιάζει μεθοδικά η κυβέρνηση.

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, έδωσε μάλιστα από το βήμα του συνεδρίου του Economist, την περασμένη Παρασκευή (15/5) το στίγμα, καθιστώντας για μία ακόμη φορά σαφές πως η ελληνική πλευρά επιδιώκει μια έντιμη, οικονομικά και κοινωνικά βιώσιμη λύση, «η οποία θα τερματίζει τη λιτότητα, θα αποκαθιστά τη ρευστότητα στην πραγματική οικονομία και θα ανοίγει προοπτική ανάπτυξης για τη χώρα».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να θέσει και τέσσερις αδιαπραγμάτευτες προϋποθέσεις ως βάση της «έντιμης συμφωνίας»: χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα για το 2015 και το 2016, να μην γίνουν περικοπές μισθών και συντάξεων, αναδιάρθρωση του χρέους και πρόγραμμα επενδύσεων.

«Θέλουν να μας φορέσουν νέο μνημόνιο. Δεν θα το αποδεχτούμε ποτέ», φέρεται να είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στους συνεργάτες τους, σύμφωνα με την εφημερίδα «Αγορά».

Μπαράζ συσκέψεων

Στο πλαίσιο μάλιστα αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας είχε, χθες Σάββατο (16/5), σύσκεψη στο Μαξίμου με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Αργότερα, δε, τις πόρτες του κυβερνητικού Μεγάρου πέρασαν η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Αμέσως μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε μάλιστα την αισιοδοξία του δηλώνοντας: «Θα καταλήξουμε σε μια καλή συμφωνία και φυσικά αυτή θα στηριχτεί και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από την ΚΟ μας και εκτιμώ και από τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού».

Ερωτηθείς αν θα τεθεί θέμα ψήφου εμπιστοσύνης για την έγκριση ή όχι από τη Βουλή, ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε: «Αυτή τη στιγμή προέχει να πετύχουμε και σύντομα την καλύτερη δυνατή συμφωνία», προσθέτοντας ότι «όλα τα άλλα θα κριθούν στην ώρα τους και θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό».

Νωρίτερα, ο Γιάνης Βαρουφάκης, αφού διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε περικοπές μισθών και συντάξεων, τονίζοντας ότι είναι «πράγματα ιερά», δήλωσε από την πλευρά του πως «αυτά τα οποία εμείς θα συμφωνήσουμε, είναι σίγουρο ότι θα περάσουν για τον απλούστατο λόγο ότι εμείς δεν θέλουμε να πάρουμε μέτρα τα οποία έρχονται σε σύγκρουση με την άποψη που έχει το κόμμα για την έξοδο από την κρίση».

Πολιτική λύση στη Σύνοδο Κορυφής της Λετονίας

Την ίδια ώρα, μεγάλο μέρος του βάρους έχει πέσει από την κυβέρνηση στη Σύνοδο Κορυφής στη Ρίγα (21-22 Μαΐου), με προγραμματισμένο θέμα την ανατολική γειτονία.
Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης αποκάλυψε άλλωστε ότι ο πρωθυπουργός θα ζητήσει από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να τεθεί σε αυτήν και το ζήτημα της Ελλάδας, με στόχο να καταγραφεί (και πολιτικά) η πρόοδος των διαπραγματεύσεων, στρώνοντας το δρόμο για μια έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup (μετά τη Λετονία), αλλά και ανάβοντας το «πράσινο» φως για μια ένεση ρευστότητας που θα δώσει βαθιά ανάσα στην ελληνική οικονομία.

Πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Φάμελλος σε Γεωργιάδη: Είστε το συνώνυμο του χαρατσιού σε κάθε υπηρεσία δημόσιας υγείας

Κασσελάκης: Επαναχορήγηση 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο και όχι ψηφοθηρικά πριμ

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη;

Κασσελάκης για Τέμπη: «Ο ελληνικός λαός δεν θα πάει για μία ακόμη φορά στις κάλπες χωρίς να γνωρίζει την αλήθεια»

Κασσελάκης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συμφώνησε αμαχητί σε ένα νέο πρόγραμμα λιτότητας με την ΕΕ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...