ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωζώνη, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Νίκος Φίλης, ΣΥΡΙΖΑ,


















































Έντρομοι οι Τούρκοι με το Δόγμα Δένδια για το Αιγαίο - Απειλούν την Ελλάδα με πόλεμο και καταστροφή
Υποκρισία στην ΕΕ: Διαφθορά και ξένη επιρροή πίσω από την επιλεκτική αναγνώριση της Παλαιστίνης
Ο Νίκος Δένδιας τρομάζει τους Τούρκους - Το υπ. Άμυνας της Τουρκίας απαντά στο Δόγμα Δένδια
Φήμες για δολοφονία του οπλαρχηγού Γιασέρ Άμπου Σαμπάμπ στην Ανατολική Ράφα που πολεμά τη Χαμάς
Πούτιν: Θα πάρουμε όλο το Ντονμπάς, ακόμη και με τη βία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Συμφωνία «μια κι έξω» που θα θέτει τέλος στα προαπαιτούμενα και, τουλάχιστον, θα προδιαγράφει λύσεις για το υπέρογκο δημόσιο χρέος και την χρηματοδότηση – ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας επιδιώκει η ελληνική κυβέρνηση, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.
Τόνισε πως η χώρα μας δεν ζητά «νέα δάνεια», αλλά «αναπτυξιακή βοήθεια».
Ο κ. Φίλης δήλωσε απόλυτα βέβαιος ότι η συμφωνία που θα κατατεθεί στη Βουλή, με την εισήγηση του πρωθυπουργού, θα ψηφιστεί χωρίς κανένα πρόβλημα από την κυβερνητική πλειοψηφία, καθώς θα περιέχει όλα τα στοιχεία που επιζητεί η ελληνική κυβέρνηση. Αρνήθηκε ακόμα και να αναφερθεί σε διαφορετικά ενδεχόμενα, σχολιάζοντας ότι τέτοιες εικασίες «είναι υπονομευτικές του πολιτεύματος».
Διευκρίνισε ωστόσο πως αν οι εταίροι-πιστωτές παρουσιάσουν στην Ελλάδα ένα «τελεσίγραφο» και απαιτήσουν τη συναίνεσή της, τότε θα κληθεί να «απαντήσει ο λαός» με δημοψήφισμα, όχι με προσφυγή σε πρόωρες εκλογές.
Ο κ. Φίλης επιβεβαίωσε πως πρόθεση της Αθήνας είναι να θέσει το ελληνικό ζήτημα στη σύνοδο κορυφής της Ρίγας, την Πέμπτη και την Παρασκευή, με στόχο τη σύγκλιση ενός έκτακτου Eurogroup στη συνέχεια. «Η διαπραγμάτευση έχει μπει σε κρίσιμες μέρες», είπε.
Αναφερόμενος στους εταίρους, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση δεν περίμενε τόσο σκληρή διαπραγματευτική γραμμή από την Ευρώπη, λέγοντας ότι αυτό που αποδεικνύεται είναι πως οι «κύκλοι» που κυβερνούν τη Γηραιά Ήπειρο δεν σέβονται ιδιαίτερα τις δημοκρατικές επιλογές των λαών.
























































