ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Μισθοί, Μνημόνιο, Νίκος Φίλης, Συντάξεις, ΣΥΡΙΖΑ,


















































Έντρομοι οι Τούρκοι με το Δόγμα Δένδια για το Αιγαίο - Απειλούν την Ελλάδα με πόλεμο και καταστροφή
Υποκρισία στην ΕΕ: Διαφθορά και ξένη επιρροή πίσω από την επιλεκτική αναγνώριση της Παλαιστίνης
Ο Νίκος Δένδιας τρομάζει τους Τούρκους - Το υπ. Άμυνας της Τουρκίας απαντά στο Δόγμα Δένδια
Φήμες για δολοφονία του οπλαρχηγού Γιασέρ Άμπου Σαμπάμπ στην Ανατολική Ράφα που πολεμά τη Χαμάς
Ο Νίκος Δένδιας πρώτος Έλληνας ΥΕΘΑ στην Ιαπωνία: Ελληνοϊαπωνική αμυντική συνεργασία και Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Στο ενδεχόμενο ρήξης της Ελλάδας με τους δανειστές αναφέρθηκε την Τρίτη στον Alpha 989 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης λέγοντας, «θα είμαστε προετοιμασμένοι, θα υπάρξει παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα σε περίπτωση που υπάρξουν εξελίξεις, το Σύνταγμα έχει πολλές δυνατότητες.»
Ο κ. Φίλης εκτίμησε ότι «στις 5 Ιουνίου είναι η στιγμής της αλήθειας, πρέπει να πληρώσουμε 1,2 δισ. στο ΔΝΤ, αυτά τα χρήματα δεν υπάρχουν. Υπάρχουν χρήματα για μισθούς και συντάξεις, αυτά διασφαλίζουμε, δεν έχουμε να δώσουμε όμως στους άλλους έξω, ό,τι είχαμε το δώσαμε» και εξήγησε πως «αν σταματήσουμε να πληρώνουμε τις κοινωνικές παροχές καταρρέει και η οικονομία».
Σχετικά με την προεκλογική δέσμευση για κατάργηση του μνημονίου με έναν νόμο, ο κος Φίλης παραδέχθηκε ότι «και ο κ. Τσίπρας είχε πει ότι με ένα άρθρο θα καταργήσουμε το μνημόνιο και ο Σαμαράς είχε πει… Το μνημόνιο δεν είναι ούτε μερικές σελίδες που τις σκίζουμε ούτε το καταργούμε με ένα άρθρο, είναι ένα καθεστώς που πρέπει να το αντικαταστήσεις κομμάτι κομμάτι».
Στη συνέχεια έκανε λόγο για «μέτρα που θα προβλέπουν την ανάπτυξη και τη ρύθμιση του χρέους» και ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να δεχθούμε μια συμφωνία που δεν θα εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση».
Για τις συζητήσεις περί χαμηλότερου πλεονάσματος, είπε ότι «είναι πολύ θετικό αν υπάρχει, σημαίνει λιγότερο σκληρή λιτότητα και μια πρόγευση της ρύθμισης του χρέους, γιατί τα λεφτά του πλεονάσματος θα πηγαίνουν κατευθείαν στην τσέπη των πιστωτών».
Εκτίμησε, τέλος, ότι «όποια συμφωνία φέρει η κυβέρνηση, θα ψηφιστεί από την ΚΟ».
























































