Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας σε Λιου: Δεν θα πληρώσουμε το ΔΝΤ τον Ιούνιο

Τσίπρας σε Λιου: Δεν θα πληρώσουμε το ΔΝΤ τον Ιούνιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένα τηλεφώνημα του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Τζακ Λιου, στο οποίο του δήλωσε ότι με τα σημερινά δεδομένα η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει το ΔΝΤ τον Ιούνιο, αποκάλυψε ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του Mega, το τηλεφώνημα πραγματοποιήθηκε βασικά επειδή στη Ρίγα ο κ. Τσίπρας αντιλήφθηκε ότι οι δανειστές, δεν αλλάζουν γνώμη και απαιτούν σκληρά μέτρα, και ότι τα χαμόγελα και τα πειράγματα είναι μόνο για τις κάμερες.

Σύμφωνα με πληροφορίες είπε στον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών ότι με τα σημερινά δεδομένα είναι εξαιρετικά δύσκολη, αν όχι αδύνατη, η πληρωμή των δόσεων του Ιουνίου.

Δεύτερον: Του ζήτησε να παρέμβει στην κ. Λαγκάρντ για να αλλάξει η σκληρή θέση των στελεχών του Ταμείου στις διαπραγματεύσεις.

Ο κ. Λιου άκουσε με προσοχή την ενημέρωση του κ. Τσίπρα και μετά τη συνομιλία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καλεί τα μέρη να συμφωνήσουν το συντομότερο δυνατόν, επισημαίνοντας τους κινδύνους για την Ελλάδα, την Ευρώπη και άλλες χώρες του κόσμου.

«Ο υπουργός Λιου», αναφέρεται στην ανακοίνωση, «επισήμανε (στον κ. Τσίπρα) ότι το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών συνεχίζει να παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις στην Ελλάδα και παραμένει στο πλευρό όλων των εμπλεκομένων πλευρών. Ο υπουργός Λιου χαιρέτισε τη δέσμευση του πρωθυπουργού Τσίπρα στις διαπραγματεύσεις, ωστόσο συνέστησε προσοχή επειδή η αποτυχία να επιτευχθεί σύντομα μια συμφωνία θα έθετε άμεσα σε δοκιμασίες την Ελλάδα και (θα προκαλούσε) αβεβαιότητα στην Ευρώπη και ευρύτερα στην παγκόσμια οικονομία» τονίζεται στην αμερικανική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι θέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως εκφράστηκαν στο Δ.Σ. του Ταμείου, δεν ήταν πολύ υποστηρικτικές αναφορικά με την Ελλάδα, αλλά την ίδια στιγμή ζήτησαν και από το Ταμείο να τελειώνουν οι διαπραγματεύσεις. Μία πηγή είπε ότι η χώρα μας και οι Ευρωπαίοι «σέρνουν τα πόδια τους» και αυτό είναι επικίνδυνο, διότι οδηγεί σε αντιπαραθέσεις. Οι Αμερικανοί ζητούν υποχωρήσεις και από τις δύο πλευρές και όπως είπε η πηγή «χάνουν την υπομονή τους» σε βαθμό έντονου εκνευρισμού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Θεοκράτες «κότες» του Ιράν: Ο υπ. Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι δεν επιδιώκει την εξάπλωση της έντασης με το Ισραήλ

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...