Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Λεουτσάκος θέλει άλλο σχέδιο – Ο Παπαδημούλης… μνημόνιο!

Ο Λεουτσάκος θέλει άλλο σχέδιο – Ο Παπαδημούλης… μνημόνιο!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εναλλακτικό σχέδιο που θα στηρίζεται στις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή ο Στάθης Λεουτσάκος, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και στέλεχος της Αριστερής Πλατφόρμας.

Σε αντίθετη κατεύθυνση ήταν η ομιλία του ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδημούλη ο οποίος τάχθηκε υπέρ μιας συμφωνίας -έναν «δύσκολο συμβιβασμό» για να «αποφύγουμε μια καταστροφική ρήξη».

Ειδικότερα, ο κ. Λεουτσάκος είπε ότι οι «θεσμοί» δεν επιδιώκουν «έντιμο συμβιβασμό», γιατί έντιμος συμβιβασμός δεν μπορεί να υπάρξει με ιδιωτικοποιήσεις και νέα βάρη στα λαικά στρώματα, χωρίς άρση της λιτότητας, χωρίς διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και χωρίς ισχυρή ρευστότητα για την αναζωογόνηση της οικονομίας.

Ο κ. Λεουτσάκος πρότεινε άμεση εθνικοποίηση των τραπεζών, εγκαθίδρυση της δημοκρατικής νομιμότητας και διαφάνειας στα κυρίαρχα ΜΜΕ, άμεσο τερματισμό «κάθε πλέγματος προστασίας της διαπλεκόμενης ολιγαρχίας», άρση των προνομίων των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, ουσιαστική φορολόγηση του μεγάλου πλούτου και πλήρη επαναφορά των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Ο κ. Παπαδημούλης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να φανεί κατώτερος των περιστάσεων και πρόσθεσε ότι η πιο βαθιά κόκκινη γραμμή είναι να κρατήσουμε την κυβέρνηση και τον λαό όρθιους και τον ΣΥΡΙΖΑ ενωμένο. Σημείωσε ότι είναι ανάγκη να αποφύγουμε μια καταστροφική ρήξη που θα οδηγήσει σε χρεοκοπία και κοινωνική οπισθοδρόμηση, αλλά και σε γρήγορη πτώση του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπάρχουν δύο επιλογές σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: Η πρώτη είναι ένας δύσκολος συμβιβασμός και η δεύτερη η ρήξη και η χρεοκοπία.

Η ρήξη και η χρεοκοπία, είπε ο κ. Παπαδημούλης, συνιστούν αντιλαϊκή επιλογή που θα πλήξει τη χώρα και τα μεσαία και χαμηλά λαϊκά στρώματα. Είναι αντίθετη στην λαϊκή εντολή και θα οδηγήσει την Αριστερά 50 χρόνια πίσω.

Καλά Παπαδημούλη, χαλάρωσε, δεν τον λες και Αριστερά τον ΣΥΡΙΖΑ πλέον -εάν τον έλεγες και ποτέ Αριστερά…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Δημοσκόπηση: Μειώνεται η ψαλίδα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ξανά ο Κανένας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...