Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Monde: Μέρκελ – Ολάντ θέλουν συμφωνία αλλά…

Monde: Μέρκελ – Ολάντ θέλουν συμφωνία αλλά…
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Η Μέρκελ και ο Ολάντ ασκούν πιέσεις για μια κατάληξη σε συμφωνία» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδας Le Monde, που τονίζει ότι οι δύο ηγέτες θέλουν συμφωνία, όμως υπάρχει θέμα με το ΔΝΤ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ένα σχέδιο συμφωνίας υπήρχε χθες στις διαπραγματεύσεις», οι δυσκολίες όμως προέρχονται από το ΔΝΤ.

Το θέμα των συντάξεων παραμένει σημείο έντασης ανάμεσα στην Ελλάδα και το ΔΝΤ που αξιώνει νέες μειώσεις, υπογραμμίζει η εφημερίδα.

Επίσης, προσθέτει, το επίπεδο του ελλείμματος για το 2015, δημιουργεί και αυτό πρόβλημα, καθ’ ότι οι πιστωτές απαιτούν 2 δισ. ευρώ επιπλέον οικονομίες.

Όπως αναφέρει ο ανταποκριτής της Le Monde στο Βερολίνο, χθες το βράδυ οι έντονες διαπραγματεύσεις διήρκεσαν δυόμισι ώρες, με τους ευρωπαίους ηγέτες και το ΔΝΤ να θέλουν να δώσουν «μια αποφασιστική πολιτική ώθηση».

Ο Ολάντ, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αποχώρησε πρώτος τα μεσάνυχτα, ενώ η Κρ.Λαγκάρντ έμεινε έως σχεδόν την μια το πρωί.

Το Παρίσι ελπίζει για μια συμφωνία γύρω στις 5 Ιουνίου, αλλά και το Βερολίνο δεν θα ήθελε το ελληνικό θέμα να κυριαρχήσει στη Σύνοδο κορυφής του G7 που θα γίνει στη Γερμανία (Elmau) από τις 7 Ιουνίου, τονίζεται.

Ο χαρακτήρας του «επείγοντος» για συμφωνία αφορά και την Ελλάδα, η οποία, σύμφωνα με τον συντάκτη, «διστάζει να στείλει την πρώτη επιταγή των 300 εκατ. στο ΔΝΤ, χωρίς τη σιγουριά μιας συμφωνίας καθ’ ότι υπάρχουν και οι άλλες δόσεις που ακολουθούν, ενώ επιπλέον είναι απαραίτητη η συμφωνία του Eurogroup και στη συνέχεια η επικύρωση από μερικά εθνικά κοινοβούλια, ανάμεσα στα οποία και το γερμανικό».

«Ωστόσο, ούτε το Παρίσι, ούτε οι Βρυξέλλες, αλλά ούτε και το Βερολίνο προτίθενται να υπογράψουν μια συμφωνία με την Αθήνα χωρίς το ΔΝΤ, που ήταν το πρώτο που ανταποκρίθηκε και έτρεξε να βοηθήσει την Ελλάδα το 2010. Τον Μάϊο του 2010, ο τότε Γάλλος πρόεδρος Νικόλα Σαρκοζί και οι Γερμανός υπουργός οικονομικών Β.Σόιμπλε, είχαν θελήσει να βοηθήσουν την Αθήνα χωρίς το ΔΝΤ».

«’Ηταν η Καγκελάριος που επέβαλε το ΔΝΤ και είχε δίκιο’ φαίρεται να αναγνωρίζει σήμερα ο Β. Σόιμπλε» καταλήγει η εφημερίδα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα κάνω rebranding στις αξίες που πρεσβεύω και υπηρετώ (βίντεο)

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Ο Ανδρέας Μπούσιος νέος διευθυντής του Γραφείου Τύπου Τσίπρα

Τσίπρας: Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν θα ευδοκιμήσουν – Η κυβέρνηση παρακάμπτει το Σύνταγμα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...