Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Le Monde: Το μήνυμα που θα δώσει ο Ντράγκι στο ευρωκοινοβούλιο για την Ελλάδα

Le Monde: Το μήνυμα που θα δώσει ο Ντράγκι στο ευρωκοινοβούλιο για την Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κρίσιμες είναι, πέρα από κάθε αμφιβολία, οι μέρες που έρχονται για το μέλλον της Ελλάδας, γράφει σε ανάλυσή της η γαλλική εφημερίδα «Le Monde» .

Ο Μάριο Ντράγκι, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σημειώνει η εφημερίδα θα μιλήσει στο ευρωκοινοβούλιο το απόγευμα της Δευτέρας, όπως έχει προγραμματιστεί καιρό τώρα αλλά, «σήμερα οι δηλώσεις του αναμένονται να είναι… λεπτές».

«Το μήνυμα που θα περάσει ο Μάριο Ντράγκι είναι ότι τον Ιούνιο του 2014 η Ελλάδα βρισκόταν σε καλύτερη οικονομική κατάσταση» γράφει η «Le Monde» και συνεχίζει: «αλλά σήμερα η Ελλάδα χωρίς να της έχει επιβληθεί ούτε ένα επιπλέον μέτρο λιτότητας, βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση, κυρίως εξαιτίας της πολιτικής αβεβαιότητας» θα σημειώσει ο Πρόεδρος της ΕΚΤ.

«Από την πλευρά των πιστωτών, έγινε γνωστό τις τελευταίες ημέρες ότι στα σχέδια βρίσκεται και η πιθανότητα μιας ελληνικής χρεοκοπίας. Καθώς και οι συνέπειές της, δηλαδή η αντίδραση των αγορών και ίσως ένα “κύμα” πανικού από τους Ελληνες καταθέτες, οι οποίοι πιθανόν να τρέξουν στις τράπεζες για να πάρουν τα χρήματά τους. Οι διευθυντές των οικονομικών υπουργείων της ευρωζώνης που συνεδρίασαν στην Πέμπτη 11 Ιουνίου στην Μπρατισλάβα, αναρωτήθηκαν αν η Ελλάδα διαθέτει νομικό πλαίσιο για έλεγχο κεφαλαίων. Κι αυτό, σε περίπτωση που θα έπρεπε να ληφθούν εκτάκτως αποφάσεις για να διασωθεί το τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας από τη χρεοκοπία» συνεχίζει το άρθρο.

«Ορισμένοι είχαν ήδη στο μυαλό τους το σενάριο της χρεοκοπίας -όπως στην Αργεντινή ή την Κύπρο- ήδη από τον Μάρτιο ελπίζοντας πως μια τέτοια προειδοποίηση θα λυγίσει τελικά την κυβέρνηση Τσίπρα. Άλλοι εκτιμούν ότι στην περίπτωση του Grexit πρέπει να υπάρξουν έτοιμες προτάσεις για να ενισχύσουν εκτάκτως την ακεραιότητα της ευρωζώνης, ώστε να αποφύγουν την διάλυσή της. Ωραία ατμόσφαιρα», καταλήγει το άρθρο της Le Monde.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Αλαζόνας ο Κ. Μητσοτάκης – Οι πολίτες θα του στείλουν ηχηρό μήνυμα στις 9 Ιουνίου

Κασσελάκης για δήλωση Βίκυς Φλέσσα: «Το ξέρατε ότι είστε … δολοφόνοι;»

Στ. Κασσελάκης: Θα καταργήσουμε τη μπίζνα των απογευματινών χειρουργείων – Πραγματική Δημόσια Υγεία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...