Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με “Plan B” για “μίνι συμφωνία” πετάει για Βρυξέλλες ο Τσίπρας

Με “Plan B” για “μίνι συμφωνία” πετάει για Βρυξέλλες ο Τσίπρας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με «Plan A» , αλλά αυτή τη φορά και « Plan B» μεταβαίνει σήμερα το βράδυ στις Βρυξέλλες ο Έλληνα πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με στόχο να λύσει αύριο στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής τον « γόρδιο δεσμό» της ελληνικής κρίσης.

Το “Plan A” της κυβέρνησης εξακολουθεί να είναι μια οριστική λύση στο ελληνικό ζήτημα , με το Μαξίμου μετά τις τηλεφωνικές επαφές του πρωθυπουργού με Μέρκελ, Ολάντ και Γιούνκερ, να διαμηνύει «η Ελλάδα επιδιώκει οριστική λύση».

Ωστόσο σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες υπάρχει και “Plan B” για μια «μίνι συμφωνία», αλλά κάτω υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Για τις αποφάσεις του αυτές ο Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε και το Κυβερνητικό Συμβούλιο, που συνεδρίαζε σήμερα Κυριακή για σχεδόν έξι ολόκληρες ώρες.

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου , ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός παρουσίασε στους τρεις ηγέτες, αλλά και στο Κυβερνητικό Συμβούλιο, την πρόταση της Ελλάδας για μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία, που θα δίνει οριστική λύση και όχι μετάθεση της αντιμετώπισης του προβλήματος .

Μπορεί η κυβέρνηση δια του Μαξίμου να ξεκαθαρίζει ότι θέλει ολοκληρωμένη λύση δια κορυφαίων υπουργών της, όμως, φαίνεται να αποδέχεται πλέον το σενάριο της «μίνι συμφωνίας» προκειμένου να παραταθεί για λίγους μήνες –μέχρι το φθινόπωρο- το ισχύον δανειακό πρόγραμμα. «Δεν αποτελεί επιλογή μας αλλά το συζητάμε», είπε χαρακτηριστικά μέλος του Κυβερνητικού Συμβουλίου λίγο μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασής του.

Τόσο ο ίδιος όσο και άλλες κυβερνητικές πηγές διευκρινίζουν, πάντως, ότι η Αθήνα δεν θα δεχτεί την παράταση με χρηματοδότηση που να επαρκεί μόνο για την αποπληρωμή των δόσεων σε ΕΚΤ-ΔΝΤ, οι οποίες μέχρι και τον Σεπτέμβριο ανέρχονται στο ποσόν των 10,3 δισ. ευρώ.

Οσο για το κλίμα που άφησαν οι τηλεφωνικές επικοινωνίες του κ.Τσίπρα με τους Αγκελα Μέρκελ, Φρανσουά Ολάντ και Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, «έδειξε ότι μπήκαμε σε σοβαρή συζήτηση», όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Κασσελάκης: Τους χαλάσαμε το σχέδιο για αξιωματική αντιπολίτευση ένα βολικό για το σύστημα κόμμα

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα κάνω rebranding στις αξίες που πρεσβεύω και υπηρετώ (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...