Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Όλα δείχνουν συμφωνία Ελλάδας – δανειστών αλλά ας μη βιαζόμαστε

Όλα δείχνουν συμφωνία Ελλάδας – δανειστών αλλά ας μη βιαζόμαστε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την πεποίθηση ότι στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής θα υπάρξει συμφωνία με την Αθήνα εξέφρασε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί στο ραδιόφωνο Europe1, λίγο πριν αναχωρήσει από το Παρίσι για τις Βρυξέλλες.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος εκτίμησε ότι οι ελληνικές προτάσεις είναι «στη σωστή κατεύθυνση» και ότι μπορούν να αποτελέσουν «μία βάση συμφωνίας». Αυτό, όπως διευκρίνισε, σημαίνει ότι ακόμη υπάρχουν θέματα προς συζήτηση.

«Η ελληνική κυβέρνηση εν τέλει κατάλαβε, νομίζω, ότι έπρεπε να σταλούν συγκεκριμένες και στέρεες αντιπροτάσεις», είπε, χαρακτηρίζοντας τη σημερινή ημέρα «κρίσιμη και αποφασιστική» για την τύχη της Ελλάδας και του ευρώ. Ερωτηθείς συγκεκριμένα εάν σήμερα το βράδυ θα έχουμε συμφωνία, απάντησε:

«Το πιστεύω και κυρίως θεωρώ ότι το οφείλουμε, γιατί αυτά που διακυβεύονται είναι συγχρόνως το μέλλον της Ελλάδας αλλά και του ευρώ. Έχουμε φθάσει σε ένα απολύτως αποφασιστικό σημείο».

Όπως είπε ο Ευρωπαίος Επίτροπος «οι πάντες διακατέχονται από την πολιτική θέληση να προστατευθεί το ευρώ» και «να λειτουργήσουν με τέτοιο τρόπο ώστε η πολεμική αυτή να λήξει με αμετάκλητο τρόπο».

Τσίπρας: Ώρα για μια βιώσιμη λύση

Είναι ώρα για μία βιώσιμη λύση που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη εντός της Ευρωζώνης, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας λίγο πριν από τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στις Βρυξέλλες.

Το πρόγραμμα Τσίπρα στις Βρυξέλλες

Από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού γίνεται γνωστό πως το πρόγραμμά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στις Βρυξέλλες διαμορφώνεται σήμερα ως εξής:

10:45: Συνάντηση με πρόεδρο της Κομισιόν Ζ. Κλ. Γιούνκερ

11:00: Συνάντηση που διοργανώνει ο Ζ. Κλ. Γιούνκερ και συμμετέχουν οι: Κριστίν Λαγκάρντ, γενική διευθύντρια ΔΝΤ, Μπενουά Κερέ, μέλος του Εκτελεστικού Επιτροπής της ΕΚΤ, ο οποίος στην πορεία θα αντικατασταθεί από τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, Γερούν Ντάισελμπλουμ, επικεφαλής του Eurogroup.

18:30: Συνάντηση με τον Ντόναλντ Τούσκ, πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

19:00: Ατυπη συνάντηση ηγετών των χωρών της Ευρωζώνης [Eurozone Summit] με θέμα την Ελλάδα.

Και άλλες θετικές δηλώσεις

Οι θεσμοί έλαβαν τη νέα ελληνική πρόταση, η οποία αποτελεί «μια καλή βάση» για τις συνομιλίες που θα ακολουθήσουν σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής της Eυρωζώνης.

Αυτό ανέφερε, περί τις 01:45 π.μ. (ώρα Ελλάδας), μέσω Twitter, ο Μάρτιν Σελμάγερ, ο επικεφαλής του γραφείου του Προέδρου της Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Στο ίδιο πνεύμα ο επικεφαλής της ομάδας του Λαϊκού Κόμματος και στενός φίλος του Γιουνκέρ, ο Μάνφρεντ Βέμπερ, δήλωσε εμφατικά στο Reuters:

“Το Grexit μπορεί να αποφευχθεί, η νέα Ελληνική πρόταση είναι ουσιαστική”. Αλλά και ο επίτροπος οικονομικών υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, χαρακτήρισε τη νέα πρόταση της Ελλάδας ως κείμενο κοινής λογικής και καλή ευκαιρία για… “λύση σήμερα το απόγευμα”. Ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Σαπέν δήλωσε: “Ποιοτική δουλειά η Ελληνική πρόταση, οι συνομιλίες διεξάγονται υπό καλές συνθήκες”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Πόλεμος» ΕΕ–Ρωσίας στο διαδίκτυο – Ομάδες χάκερ ελεγχόμενες από τη Μόσχα

DW: H Ευρωπαϊκή Ένωση αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο και γεμίζει τα ταμεία του Πούτιν

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...