Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προκαλεί η Μέρκελ ανταπαντά ο Τσίπρας που επιστρέφει στην Αθήνα

Προκαλεί η Μέρκελ ανταπαντά ο  Τσίπρας που επιστρέφει στην Αθήνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην πλέον κρίσιμη καμπή τους βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών, καθώς ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιστρέφει σήμερα το βράδυ στην Αθήνα και συγκαλεί έκτακτο κυβερνητικό συμβούλιο, που θα κληθεί να πάρει την μεγάλη απόφαση για την υπογραφή ή μη συμφωνίας με τους εταίρους και πιστωτές.

Τα χρονικά περιθώρια πάντως έχουν στενέψει, καθώς σήμερα στο κυβερνητικό συμβούλιο θα πρέπει να χαραχθεί η στρατηγική που θα ακολουθήσει η ελληνική πλευρά στο Eurogroup, που συνέρχεται αύριο Σάββατο στις 3:00 μετά το μεσημέρι στις Βρυξέλλες.

Στους κόλπους της ελληνικής κυβέρνησης πάντως, επικρατεί αγανάκτηση, και η νέα πρόταση των δανειστών χαρακτηρίζεται ως χειρότερη από το μνημόνιο, ενώ καυτηριάζεται και η στάση των Ευρωπαίων εταίρων που λειτουργούν εκβιαστικά.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός άλλωστε μετά την συνάντηση του με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι «Η Ευρωπαϊκή Ένωση με τις καταστατικές της αρχές υπερασπιζόταν τη δημοκρατία, την αλληλεγγύη, τον αμοιβαίο σεβασμό. Αυτές οι αρχές δεν βασίστηκαν σε εκβιασμούς και τελεσίγραφα. Και ειδικά σε αυτούς τους χαλεπούς και δύσκολους καιρούς κανένας δεν έχει το δικαίωμα να θέτει σε κίνδυνο αυτές τις αρχές».

Ταυτόχρονα βέβαια ο πρωθυπουργός έδωσε το στίγμα των προθέσεων του να παλέψει για μια συμφωνία μέχρι την τελευταία στιγμή , τονίζοντας ότι «Η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει με αποφασιστικό τρόπο να δίνει τον αγώνα υπέρ αυτών των αξιών. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας εκ μέρους των λαών της Ευρώπης και φυσικά εκ μέρους του ελληνικού λαού».

Τις απόψεις πάντως της ελληνικής πλευράς είναι εμφανές ότι δεν συμμερίζεται η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ η οποία ισχυρίστηκε με δηλώσεις της ότι η η προσφορά των δανειστών είναι «γενναιόδωρη» και προέτρεψε τον Αλέξη Τσίπρα να την αποδεχτεί, απειλώντας τον μάλιστα ευθέως ότι πρέπει να γνωρίζει ότι δεν υπάρχει σχέδιο Β.

«Δεν πρόκειται να δεχθούμε την πρόταση, όπως μας την λένε, περιμένουμε να μας φέρουν άλλη πρόταση αύριο», απαντούν κύκλοι του Μαξίμου , στην Γερμανίδα καγκελάριο και πλέον εκλαμβάνει μορφή πολεμικού συμβουλίου το κυβερνητικό συμβούλιο που αναμένεται να συνεδριάσει το βράδυ της Παρασκευής, αμέσως μετά την άφιξη του πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες.

Πόσο μάλλον δε ότι λάδι στην φωτιά έριξε και πάλι ο εμπρηστής Σόιμπλε δηλώνοντας το μεσημέρι της Παρασκευής ότι οι πιθανότητες για επίτευξη συμφωνίας είναι 50-50.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Κασσελάκης: Τους χαλάσαμε το σχέδιο για αξιωματική αντιπολίτευση ένα βολικό για το σύστημα κόμμα

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα κάνω rebranding στις αξίες που πρεσβεύω και υπηρετώ (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...