ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Δημοψήφισμα, Ευρωζώνη, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρώπη, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Μισθοί, Συντάξεις,


















































Ο Τζον Μπόλτον εξαπολύει μύδρους κατά των χειρισμών Τραμπ στον πόλεμο με το Ιράν: «Δεν σκέφτεται στρατηγικά»
Μπαμπ ελ-Μαντέμπ: Το Ιράν απειλεί να «κλείσει» και την Ερυθρά Θάλασσα
48 ώρες: Ο Νετανιάχου διατάζει ολοκληρωτική επίθεση στο Ιράν πριν από την εκεχειρία του Τραμπ
Ο ΥΠΕΞ της Κύπρου ο πρώτος ξένος ΥΠΕΞ στο Μπαχρέιν από την ημέρα έναρξης των επιθέσεων του Ιράν - Τον
Τραγωδία στον Βόλο: Κάηκαν ζωντανές μητέρα και κόρη μέσα στο σπίτι τους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ανάξια χαρακτήρισε την συμπεριφορά της Αθήνας, ο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην συνέντευξη τύπου που παραχωρεί αυτή την ώρα για το ελληνικό ζήτημα.
Ο κ. Γιούνκερ είπε χαρακτηριστικά «Η συμπεριφορά της Αθήνας είναι ανάξια του μεγάλου ελληνικού έθνους».
Παράλληλα εξέφρασε το προσωπικό του παράπονο για την συμπεριφορά της Ελληνικής κυβέρνησης τονίζοντας πως αισθάνεται προδομένος με την στάση της.
Ο πρόεδρος της Κομισιόν αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του ώστε να εξηγήσει την προσπάθεια που έγινε τονίζοντας «Θέλω να παραμείνουμε 19 τα μέλη της Ευρωζώνης και να πληθύνουμε τα επόμενα χρόνια. Στην Ευρώπη καμιά δημοκρατία δεν αξίζει παραπάνω από άλλη».
«Είναι ιδιαίτερα λυπηρό αυτό που είδε η Ευρώπη το προηγούμενο Σάββατο», είπε ακόμα ο πρόεδρος Γιούνκερ και το χαρακτήρισε «πλήγμα» που εξανέμισε την «καλή βούληση».
Στη συνέχεια παρουσίασε τα βασικά σημεία της πρότασης της Κομισιόν, τονίζοντας πως δεν πρόκειται για μια «χαζή» πρόταση λιτότητας, αλλά για πρόταση που ενισχύει την κοινωνική δικαιοσύνη.
Όπως είπε ο κ. Γιούνκερ, δεν περιέχει περικοπές στο συνταξιοδοτικό και στους μισθούς,αλλά σε τομείς που δεν επηρεάζουν την κοινωνία, όπως οι αμυντικές δαπάνες.
Χαρακτήρισε «τεράστιο πακέτο» αυτό που προσφέρθηκε στην Αθήνα και πως με τους συνεργάτες του «κίνησαν βουνά», προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία, τονίζοντας πως όλα τα θέματα ήταν πάνω στο τραπέζι.
























































