ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωζώνη, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, Ντόναλντ Τουσκ, Σύνοδος Κορυφής,


















































Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα
DW: Πολιτική διάσταση στο «διαζύγιο» Παρτιζάν και Ομπράντοβιτς;
Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Ο Βέλγος πρωθυπουργός αρνείται να «πειράξει» τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια υπό τον φόβο της ρωσικής «οργής»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η Ελλάδα δεσμεύτηκε να παρουσιάσει ένα αναλυτικό πρόγραμμα έως την Πέμπτη, 9 Ιουλίου, τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου της Συνόδου Κορυφής.
Στις 9 Ιουλίου το αργότερο η ελληνική κυβέρνηση θα καταθέσει τις προτάσεις της» τόνισε ο κ. Τουσκ, ενώ συμπλήρωσε ότι «μετά το δημοψήφισμα ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε να παρουσιάσει ένα νέο πρόγραμμα εντός του πλαισίου της σύμβασης».
Aκόμα αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο του «χειρότερου σεναρίου» και της «χρεοκοπίας των ελληνικών τραπεζών» ο Πολωνός πρωθυπουργός και επικεφαλής της Συνόδου Ντόναλντ Τουσκ.
«Οι αρχές της Ευρωζώνης μας επιβάλλουν να κάνουμε ότι χρειαστεί για να παραμείνει η ενότητα της Ευρωζώνης. Περιμένουμε η ελληνική κυβέρνηση να προτάξει με λεπτομέρεια τις προτάσεις της. Οι αρχηγοί των κρατών της Ε.Ε. θα αποφασίσουν την Κυριακή. Αν επιτευχθεί συναίνεση θα είναι επιτυχία για όλους. Αν δεν συμβεί, τότε μπορεί να δούμε το χειρότερο σενάριο και την χρεοκοπία των τραπεζών της Ελλάδας. Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι είναι απλό να βρεθεί λύση. Η τελική προθεσμία τελειώνει αυτή τη βδομάδα. Η τελική προθεσμία τελειώνει αυτή την εβδομάδα» ανέφερε μεταξύ άλλων.
























































