Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κόλλησαν στη λάσπη τα γερμανικά πάντσερ! – Ακυρώθηκε η Σύνοδος των 28

Κόλλησαν στη λάσπη τα γερμανικά πάντσερ! – Ακυρώθηκε η Σύνοδος των 28
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για μια ακόμη φορά τα γερμανικά πάντσερ κόλλησαν στη λάσπη. Οι εκβιασμοί με Grexit, οι απειλές και οι ύβρεις των Γερμανών και των υποτακτικών τους δεν περνάνε στην κόντρα με τη Γαλλία, η οποία ανέλαβε σε συνεννόηση με τις ΗΠΑ να στηρίξει την Ελλάδα.

Η περιβόητη Σύνοδος Κορυφής των 28 ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που “έστηνε” η μερκελική Γερμανία για να εξευτελίσει την Ελλάδα και να την αναγκάσει σε έξοδο από την Ένωση, ακυρώθηκε.

Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τα γερμανικά τελεσίγραφα, εάν δεν υπήρχε μέχρι την Κυριακή συμφωνία, θα συγκαλούνταν η Σύνοδος Κορυφής των 28 για να εξοστρακίσει την Ελλάδα.

Στην Ευρώπη της Μέρκελ, χώρες όπως η Αλβανία και η Βουλγαρία χωράνε, αλλά όχι η μητέρα του ευρωπαϊκού πολιτισμού Ελλάδα. Αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από τις ΗΠΑ, που επενδύουν στην Ελλάδα ηγεμονικό ρόλο στην ανατολική Μεσόγειο, αλλά ούτε και από τις Γαλλία και Ιταλία που γνωρίζουν ότι εάν πέσει η Ελλάδα έρχεται η σειρά τους.

Δεν είναι μυστικό ότι οι ανώμαλοι του Βερολίνου ετοίμαζαν μνημόνιο τόσο για την Ιταλία όσο και τη Γαλλία. Θέλουν να διαλύσουν και να υποτάξουν όλο τον ευρωπαϊκό νότο, όλο τον ιστορικό ελληνορωμαϊκό νότο. Το έχουν κάνει ήδη στην Ισπανία και αυτό τους έχει αποθρασύνει.

Αυτός είναι και ο λόγος που συστήθηκε η συμμαχία Γαλλίας, Ιταλίας, Ελλάδας, Κύπρου με τις πλάτες των ΗΠΑ. Η Γερμανία αυτές τις ώρες παίρνει ένα σκληρό μάθημα. Δεν είναι πλέον το αφεντικό της Ευρώπης. Η Γαλλία διεκδικεί τον ηγεμονικό της ρόλο, η Ιταλία και η Ελλάδα την αξιοπρέπειά τους.

Δεν είναι πλέον αποδεκτό η Γερμανία να εξευτελίζει τα μεγάλα και ιστορικά έθνη της Ευρώπης. Η Γερμανία και οι ανατολικοευρωπαίοι σύμμαχοί της από την εποχή του Χίτλερ.

Δεν πρόκειται, λοιπόν, να γίνει Σύνοδος Κορυφής των 28 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Κυριακή το απόγευμα.

Η Σύνοδος ακυρώθηκε, όπως ενημέρωσαν αξιωματούχοι χωρών μελών της ΕΕ. Αντίθετα θα γίνει κανονικά Σύνοδος Κορυφής των χωρών που είναι στο ευρώ.

Η ακύρωση της συνάντησης ανακοινώθηκε επισήμως και από τον Ντ. Τούσκ.

Ενδεχομένως είναι θετική εξέλιξη για την Ελλάδα γιατί η Σύνοδος των χωρών του ευρώ είναι για να βρεθεί λύση για την Ελλάδα, ενώ των «28» ήταν “στημένη” από το Βερολίνο για να δρομολογήσει απρόβλεπτες εξελίξεις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ECOFIN: Εγκρίθηκε η άμεση εκταμίευση 1,89 δισ. ευρώ στην Ουκρανία

Αντρέι Ντούντα: Στην Πολωνία δεν περισσεύουν Patriot για την Ουκρανία

Η Ουγγαρία λέει «όχι» σε κυρώσεις στο ρωσικό φυσικό αέριο

Βεβήλωσαν τον τάφο του Σόιμπλε – Έσκαψαν τρύπα βάθους 1,2 μέτρων

Γερμανία: «Δυνάμει εξτρεμιστικό κόμμα» το AfD

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Φωτιά Μάτι: Έτσι στοχοποίησαν την ΑΘΩΑ Ρένα Δούρου και μια προαναγγελθείσα πρωτοφανής έφεση
Η Ρένα Δούρου σεβόμενη το μέγεθος της τραγωδίας και τον πόνο των συγγενών των θυμάτων...