Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα πέντε αγκάθια και η Σύνοδος των 28 για Grexit

Τα πέντε αγκάθια και η Σύνοδος των 28 για Grexit
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε πέντε βασικά σημεία «αγκάθια» και το Grexit συνοψίζονται οι μεγάλες διαφορές των δύο πλευρών στο κείμενο που έχουν δώσει οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σε περίπτωση που δε βρεθεί συμφωνία απόψε,, τότε σύμφωνα με τις ίδιες πηγές από την Κύπρο, θα πρέπει να συγκληθεί σύνοδος κορυφής των 28 – ακόμα και αύριο – και να συζητήσει την ανθρωπιστική βοήθεια στην Ελλάδα σε περίπτωση Grexit.

Από την πλευρά της η Ελλάδα διαφωνεί στην πρόβλεψη για πλήρη ανάμιξη του ΔΝΤ στο νέο πρόγραμμα, στην ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, στην πρόβλεψη για εγγυήσεις 50 δισ. ευρώ που θα παραδοθούν σε εταιρεία στο Λουξεμβούργο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Γερμανία διαφωνεί με την παράγραφο που αναφέρεται στη διευθέτηση του χρέους, ενώ επτά χώρες -όπως η Γερμανία, η Φιλανδία, η Εσθονία κ.ά.- επιθυμούν στην απόφαση να υπάρχει ρητή αναφορά σε Plan B, δηλαδή στο ενδεχόμενο Grexit.

«Υπάρχουν ακόμα κρίσιμα σημεία διαφωνίας, τα οποία θα συζητηθούν σε επίπεδο Αρχηγών κρατών της Ευρωζώνης. Εμείς θεωρούμε ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε ένα θετικό αποτέλεσμα που θα έχει, ως συνέπεια, την έναρξη διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τους θεσμούς με στόχο την κατάληξη σε συμφωνία επί ενός προγράμματος στήριξης προς όφελος της Ελλάδας, του ελληνικού λαού και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο σύνολό της» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης, υπογραμμίζοντας ότι η Λευκωσία θα σταθεί στο πλευρό της Αθήνας «τόσο σε επίπεδο Προέδρου της Δημοκρατίας όσο και σε επίπεδο Υπουργού Οικονομικών» και πρόσθεσε πως θα πράξει ό,τι μπορεί προκειμένου να επιτευχθεί ένας έντιμος συμβιβασμός.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι ηγέτες της ΕΕ δίνουν 50 δισ. στην Ουκρανία

Ο Λάρι Σάμερς για την «επικών διαστάσεων ελληνική τραγωδία»: Το ΔΝΤ έκανε λάθη, η Ελλάδα δεν ήταν αθώο θύμα

Ευρώ: 25 χρόνια επιτυχίας και γκρίνιας

Γερμανικός Τύπος: Οι Ευρωπαίοι «πλήρωσαν» με δισ. ευρώ τον Όρμπαν για να μην θέσει βέτο για την Ουκρανία

Ο Όρμπαν συνδέει την οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία με τα κονδύλια για την Ουγγαρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...