Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διάνοια ο Λαφαζάνης! Ήθελε να “καταλάβει” 22 δισ. που θα έβγαιναν πλαστά!

Διάνοια ο Λαφαζάνης! Ήθελε να “καταλάβει” 22 δισ. που θα έβγαιναν πλαστά!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Γελάει ο πολιτικός και λογικός κόσμος με το φερόμενο ως σχέδιο της Αριστερής Πλατφόρμας, του Παναγιώτη Λαφαζάνη, για ηρωική μπολσεβίκικη έφοδο στο Νομισματοκοπείο, όπου φυλάσσονται περίπου 22 δισ. ευρώ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα που είδαν το φως, και η Αριστερή Πλατφόρμα τα έχει διαψεύσει, το σχέδιο των “επαναστατών” προέβλεπε την απαλλοτρίωση των χρηματικών αποθεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος ύψους 22 δισ. ευρώ, σύλληψη του διοικητή της Γιάννη Στουρνάρα και κατάληψη του Νομισματοκοπείου, όπου θα τυπωνόταν εθνικό νόμισμα.

Από το πρωί της Τετάρτης, ο Δημήτρης Μάρδας έσπευσε με ανάρτησή του στο Facebook να εξηγήσει την ηλιθιότητα του “επαναστατικού” σχεδίου γράφοντας μεταξύ άλλων:

“Ακούστηκε λοιπόν ότι κατά τη διαδικασία επιστροφής στη δραχμή, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για πληρωμή μισθών και συντάξεων, τα 20 περίπου δις ευρώ που βρίσκονται στις αποθήκες της Τράπεζας της Ελλάδος και ανήκουν φυσικά στην ΕΚΤ. Υποθέτουν οι υποστηρικτές τέτοιων λύσεων ότι η ΕΚΤ θα μείνει απαθής και θα χειροκροτήσει μια τέτοια ενέργεια. Η απάντηση της θα είναι απλή:

Την επόμενη ημέρα θα αρχίσει να τυπώνει νέα χαρτονομίσματα για την υπόλοιπη ΕΕ, ακυρώνοντας στην πράξη τα ευρώ που κυκλοφορούν στην Ελλάδα. Οπότε οι Έλληνες θα έχουν στα χέρια τους απλά σκουπίδια!”.

Η Αριστερή Πλατφόρμα και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αν και διέψευσαν το επαναστατικό σχέδιο, ωστόσο, έφεραν το θέμα των 22 δισ. για συζήτηση στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ που συγκλήθηκε την Τετάρτη για την προβλεπόμενη ομαδική ψυχανάλυση.

Εκεί αναγκάστηκε ο Γιάννης Δραγασάκης να τους εξηγήσει για μια ακόμη φορά ότι δεν ξέρουν τι λένε, αφού σε περίπτωση που κάποιος βάλει χέρι στα χρήματα αυτά, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα τα ακύρωνε αμέσως ως πλαστά και θα έμεναν στα χέρια των Ελλήνων 22 δισ. απλά χαρτιά χωρίς καμία αξία. Πληροφορίες λένε ότι αυτή η λογική απάντηση δεν κάλυψε τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος τσακώθηκε με τον Γιάννη Δραγασάκη.

Πάντως, εάν αυτό ήταν το εναλλακτικό σχέδιο του Παναγιώτη Λαφαζάνη, για να μην ψηφιστεί τρίτο μνημόνιο, τι να πούμε… Είναι τρελός; Είναι χαζός; Ή απλά είναι ένας κακόμοιρος ιδεοληπτικός που έφτασε 63 ετών ετών και ακόμα ονειρεύεται την επανάσταση που δεν του “έκατσε” στα νιάτα του;

Φανταστείτε όμως να γινόταν το… κίνημα, να μπούκαραν οι “πλατφόρμες” στο Νομισματοκοπείο και να βρίσκονταν με 22 δισ. ευρώ στα χέρια τους… Έρε γέλια που θα κάναμε, πριν το εθνικό χαρακίρι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

Παπανδρέου προς Ν.Δ.: Υπονομεύετε τα αυτονόητα μιας δημοκρατικής πολιτείας

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...