Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκουρλέτης: «Η κυβέρνηση καλείται να πορευτεί μέσα από αντιφάσεις»

Σκουρλέτης: «Η κυβέρνηση καλείται να πορευτεί μέσα από αντιφάσεις»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μήνυμα για χαμηλούς τόνους, ψυχραιμία, ενωτική διάθεση και «παράλληλη δυνατότητα να κατατίθενται διαφορετικές απόψεις» αναφερόμενος στην ψηφοφορία της Τετάρτης, έστειλε ο Πάνος Σκουρλέτης, αναλαμβάνοντας σήμερα το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Ο κ.Σκουρλέτης παράλληλα αναφερόμενος σε άρθρο του κ. Τσoυκαλά, στην εφημερίδα το «Βήμα» της Κυριακής, σύμφωνα με το οποίο «σε στιγμές ακραίας κρίσης ορισμένοι οχυρώνονται πίσω από τον βολονταρισμό που είναι απόλυτα συνεπής και σεβαστός, αλλά ο βολονταρισμός αυτός συχνά τείνει να σπάσει τα μούτρα του. Δεν κατηγορών κανέναν. Λέω μόνο ότι η ερμηνεία όλων των φαινομένων στη βάση του μεταφυσικά ορθού, δίκαιου και επιθυμητού δεν είναι ο καλύτερος τρόπος να δρα κανείς πολιτικά».

«Πολλά έχουν αλλάξει μετά τη δύσκολη διαπραγμάτευση… επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά ότι οι συσχετισμοί είναι αυτοί που καθορίζουν τη φορά των πραγμάτων και το αποτέλεσμα», ανέφερε.

Παράλληλα υπογράμμισε πως «είμαστε εξαναγκασμένοι ως χώρα με βάση τους συσχετισμούς έχουμε οδηγηθεί στη σημερινή κατάσταση, μια συμφωνία που δεν είμαστε εμείς, δεν είναι στο σχέδιό μας.

«Η κυβέρνηση καλείται να πορευτεί μέσα από αντιφάσεις, που προκύπτουν στην αναγκαιότητα να προσπαθήσει να κλειδώσει αυτή την επώδυνη συμφωνία, που δεν είναι το σχέδιό της», τόνισε.

Συνεχίζοντας ανέφερε: «Ταυτόχρονα όμως από το ελληνικό δράμα έχει ανοίξει μια συζήτηση για την ίδια την Ευρώπη… η σημερινή Ευρώπη με βάση το σχέδιο των κυρίαρχων δυνάμεων, δεν έχει μέλλον».

Αναφερόμενος στον ρωσικό αγωγό έκανε λόγο για μεγάλο επίτευγμα. Για τα θέματα ενέργειας, σημείωσε: «Ας μην προλαμβάνουν διάφοροι να προδικάσουν τι θα γίνει στην από δω και πέρα πορεία».

«Θεωρούμε ότι θα πρέπει να προσπαθήσουμε να βάλουμε μπρος ώριμα επενδυτικά πακέτα, στον αντίποδα του αρνητικού υφεσιακού καθεστώτος που θα είναι ως άμεση επίπτωση εφαρμογής αυτής της συμφωνίας», επισήμανε για να προσθέσει πως «όλες μας οι κινήσεις θα πρέπει να είναι με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον διότι οι κοντόφθαλμες λογικές νομίζω ότι πρέπει να πάνε στην άκρη. Αρκετή αρνητική εμπειρία έχει αυτή η χώρα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Φαραντούρης: «Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί – Η δημοκρατία θα νικήσει»

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...