ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Μαρέβα Μητσοτάκη: Χειρουργήθηκε και στα δύο χέρια στο ΚΑΤ μετά από σοβαρό ατύχημα
Καθαρισμοί οικοπέδων: Έρχονται μεγάλες αλλαγές με το νομοσχέδιο «Ενεργή Μάχη»
Συρία: Νέα επανάσταση ενάντια στο τζιχαντιστικό καθεστώς του Τζουλάνι - «Όχι στην Τουρκία»
«Δουλίτσες» δισ. στη Συρία: Ο ένας αδελφός του τζιχαντιστή «προέδρου» Αλ-Σαράα είναι Ρώσος υπήκοος κι ο άλλος (πρώην) στέλεχος της
«Βροχή πυραύλων»: Νέα γιγαντοαφίσα στην Τεχεράνη απειλεί το Τελ Αβίβ με πυραυλικά πλήγματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Καταλυτική ημέρα για την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) είναι η σημερινή, Τετάρτη, καθώς θα αποφασιστεί εάν θα αυξηθεί το όριο χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών μέσω του μηχανισμού ELA από τα 89,5 δισ. αλλά και το χρονικό διάστημα.
Ο Μάριο Ντράγκι, έπεισε την εβδομάδα που πέρασε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου να αυξήσουν το όριο του ELA κατά 900 εκατομμύρια ευρώ, σημειώνει το δημοσίευμα.
Παράλληλα το Bloοmberg, υπογραμμίζει πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα μπορούσε να αυξήσει για άλλη μία φορά τον ELA, αλλά έχει περιθώριο να κάνει και άλλες κινήσεις εφόσον προχωρήσει καλά η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.
Το 59% των ερωτηθέντων, δήλωσαν ότι η ΕΚΤ θα μειώσει από τον Σεπτέμβριο το «κούρεμα» που επιβάλλεται στα ενέχυρα που δίνουν οι ελληνικές τράπεζες έναντι του ELA.
Το 90% των οικονομολόγων πιστεύει πως έως το τέλος του έτους τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου αλλά και τα τραπεζικά ομόλογα θα μπορούν να γίνονται δεκτά από την ΕΚΤ για πράξεις αναχρηματοδότησης.
























































