Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έξαλλοι οι Πορτογάλοι με το “ζόμπι” της τρόικας που έρχεται στην Ελλάδα

Έξαλλοι οι Πορτογάλοι με το “ζόμπι” της τρόικας που έρχεται στην Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένας από τους τέσσερις επικεφαλής των θεσμών, που περιμένουμε στην Ελλάδα , μάλλον την Τρίτη, για να αρχίσει η διαπραγμάτευση για τα νέα μέτρα , είναι ο Ράσμους Ρέφερ της ΕΚΤ, επονομαζόμενος και «ζόμπι» της τρόικας από την θητεία του στην Πορτογαλία.

Ο Γερμανός Ράσμους Ρέφερ, είναι ο επικεφαλής του Τμήματος Στρατηγικής Νομισματικής Πολιτικής της ΕΚΤ, που κατά την τριετή θητεία του στο κλιμάκιο της τρόικας στην Πορτογαλία απέκτησε τα καθόλου κολακευτικά προσωνύμια του «κυρίου λιτότητα» και του… «ζόμπι», λόγω του επιβλητικού και σκυθρωπού παρουσιαστικού του.

Ο Ρέφερ ήταν το μέλος της τρόικας που έκανε έξαλλους τους Πορτογάλους για πολλούς λόγους, αλλά κυρίως για την απαίτηση του στην συμπίεση των αμοιβών των εργαζομένων σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα.

Σε μία περίοδο που ο Γερμανός τεχνοκράτης και η Κομισιόν επέμεναν ότι ο κατώτατος μισθός των 485 ευρώ το μήνα στην Πορτογαλία, ήταν πολύ υψηλός και δεν έπρεπε να αυξηθεί στα 505 ευρώ, όπου βρίσκεται σήμερα, ο λαός της χώρας εξοργίστηκε όταν δημοσιοποιήθηκε ότι ο μισθός του Ρέφερ ως επικεφαλής του Τμήματος Στρατηγικής Νομισματικής Πολιτικής της ΕΚΤ άγγιζε τα 20.000 ευρώ!

Ο Ρέφερ, πάντως, απέφευγε να απαντά σχετικά με τις κοινωνικές επιπτώσεις των μέτρων που πρότεινε για τη χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου, ενώ ποτέ δεν παραδέχθηκε ότι έκανε λάθος στις προτάσεις του.

Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στο ελληνικό κλιμάκιο της τρόικας , «στοίχειωσε» για τρία ολόκληρα χρόνια την πορτογαλική πολιτική σκηνή, αφού ήταν το μόνο μέλος της ομάδας διαπραγμάτευσης των πιστωτών που παρέμεινε στο κλιμάκιο από την υπογραφή του μνημονίου τον Μάιο 2011 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2014, δηλαδή μόλις τρεις μήνες πριν από την αποχώρηση της τρόικας. Για τους τελευταίους αυτούς μήνες είχε αντικατασταθεί από τη Βελγίδα Ιζαμπέλ Φανστεενκίστε της ΕΚΤ και δεν έγινε ποτέ γνωστός ο λόγος της αποχώρησής του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σε ισχύ από την 1η Απριλίου ο νέος κατώτατος μισθός – Ποια επιδόματα αυξάνονται

Κατώτατος μισθός: Στα 950 ευρώ αλλά σε… τέσσερα χρόνια

Λαγκάρντ σε Χατζηδάκη: Όχι στον οριζόντιο περιορισμό της χρήσης μετρητών στην Ελλάδα

Μπαλωμένος: Το ΝΑΤΟ πρέπει να επικεντρώνεται και στη νότια πτέρυγα της Συμμαχίας

Τζεντιλόνι: «Ανησυχώ για την κοινωνική συνοχή στην Ευρώπη»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...