Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το σχέδιο Β΄του Βαρουφάκη έγινε παγκόσμια είδηση – Τι γράφουν οι ξένες εφημερίδες

Το σχέδιο Β΄του Βαρουφάκη έγινε παγκόσμια είδηση – Τι γράφουν οι ξένες εφημερίδες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πλήθος δημοσιευμάτων στον διεθνή Τύπο ασχολείται με το σχέδιο Β΄ του Γιάνη Βαρουφάκη, πράγμα αναμενόμενο, με την παγκόσμια δημοσιογραφία να έχει μείνει… άφωνη με την υπόθεση “χάκερ”.

Το γαλλικό περιοδικό «Nouvel Observateur» γράφει πώς ο Βαρουφάκης προετοίμαζε μυστική πειρατεία του δικού του υπουργείου, σχολιάζοντας το κρυφό σχέδιο Β΄ με το «χακάρισμα» του ΑΦΜ των πολιτών.

«Λίγο πριν τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας είχε ζητήσει από τον μελλοντικό υπουργό του να εκπονήσει ένα εναλλακτικό σχέδιο του ευρώ. Απίστευτο», επισημαίνει το γαλλικό περιοδικό και προσθέτει:

«Υπήρχε πράγματι ένα σχέδιο Β΄ για την Αθήνα. Όταν όμως ο Γιάνης Βαρουφάκης έγινε υπουργός Οικονομικών και ξεκίνησε το μπρα ντε φερ με τους Ευρωπαίους εταίρους, δημιούργησε κρυφά ένα μυστικό υπουργικό συμβούλιο το οποίο είχε στόχο να εξετάσει εναλλακτικές λύσεις σε περίπτωση που έπρεπε να περάσει η χώρα από το ευρώ στην δραχμή. Ο Βαρουφάκης ήθελε επίσης να αναπτύξει ένα παράλληλο τραπεζικό σύστημα. Κι αυτό σήμαινε ότι έπρεπε να υποκλέψει το δικό του υπουργείο», σημειώνει.

Η γαλλική εφημερίδα Le Figaro αναφέρει ότι ο Βαρουφάκης σχεδίαζε κρυφά την επιστροφή στη δραχμή, επισημαίνοντας ότι το μυστικό σχέδιό του όχι μόνο το ήξερε αλλά το είχε εγκρίνει ο Έλληνας πρωθυπουργός.

«Και ο Αλέξης Τσίπρας του είχε δώσει το πράσινο φως», υποστηρίζει η συντηρητική εφημερίδα της Γαλλίας επισημαίνοντας ότι, πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου και τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας είχε ζητήσει από τον Βαρουφάκη ένα εναλλακτικό σχέδιο του ευρώ.

«Η σιωπή του Βαρουφάκη – μετά την παραίτησή του- ήταν ασυνήθιστη αλλά η επιστροφή του είναι εκρηκτική», σχολιάζει και συμπληρώνει ότι το «απίστευτο» σχέδιο του Γιάνη Βαρουφάκη έγινε για να προετοιμάσει την επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή.

Σχέδον χάκερ έγινε ο Βαρουφάκης, σχολιάζει το γερμανικό περιοδικό «Spiegel» επισημαίνοντας ότι, στόχος του μυστικού σχεδίου του ήταν να υποκλέψει τα φορολογικά στοιχεία των συμπολιτών του.

O Βαρουφάκης σε διασταυρούμενα πυρά, γράφει η «Handelsblatt» επισημαίνοντας ότι, η αποκάλυψη του κρυφού «Plan B» προκάλεσε σάλο στον πολιτικό κόσμο της Ελλάδας.

«Κι ενώ στην Ελλάδα έχουν ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής ηγεσίας με τα τεχνικά κλιμάκια για να ανοίξει ο δρόμος για ένα τρίτο πακέτο βοήθειας, ο Γ. Βαρουφάκης γίνεται πρωτοσέλιδο. Ο τέως υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας γελοιοποιεί τον Σόιμπλε», σχολιάζει η οικονομική εφημερίδα της Γερμανίας.

H ελληνική αντιπολίτευση θέλει να οδηγήσει στην Δικαιοσύνη τον Βαρουφάκη, αναφέρει το γερμανικό περιοδικό «Focus» σχολιάζοντας ότι τα ελληνικά κόμματα ζητούν εξηγήσεις για το κρυφό σχέδιο Β΄. Αρκετοί βουλευτές από τη ΝΔ ζητούν εξεταστική επιτροπή προκειμένου να διευρυνθεί το έργο του όταν ήταν στο υπουργείο Οικονομικών.

Στα δικαστήρια θέλει να στείλει η ελληνική αντιπολίτευση τον Γιάνη Βαρουφάκη, γράφει η γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung» επισημαίνοντας ότι η αποκάλυψη του κρυφού σχεδίου Β΄ που προετοίμαζε όταν ήταν επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών, έφερε έντονες αντιδράσεις στον πολιτικό κόσμο της Ελλάδας.

Aπόδειξη για την κρυφή επιχείρηση «Grexit», γράφει η γερμανική εφημερίδα «Bild» επισημαίνοντας ότι το ηχητικό ντοκουμέντο που δόθηκε στην δημοσιότητα αποκαλύπτει το μυστικό του σχέδιο του Γιάνη Βαρουφάκη που είχε στόχο την επιστροφή της Ελλάδας στην δραχμή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στ. Κασσελάκης: Θα καταργήσουμε τη μπίζνα των απογευματινών χειρουργείων – Πραγματική Δημόσια Υγεία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Στέφανος Κασσελάκης: Αποκάλυψε τι ομάδα είναι (βίντεο)

Κασσελάκης: Δεν μπορεί να μένουν απομονωμένοι οι νησιώτες – Ακτοπλοϊκή διασύνδεση των Κυκλάδων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...