Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Politico: Η ένωση των ανόητων απέναντι στην Ελλάδα

Politico: Η ένωση των ανόητων απέναντι στην Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το γάντι κατάμουτρα πέταξε ο Γερμανός δημοσιογράφος, Νικολάους Μπλόμε, στην Ευρωζώνη μέσω του Politico.

Ο Γερμανός δημοσιογράφος γράφει χαρακτηριστικά: «Οι Ευρωπαίοι ηγέτες είναι βασιλιάδες χωρίς ρούχα. Ο Αλέξης Τσίπρας και οι άλλοι συμφώνησαν πάνω σε σημεία που είχαν γίνει αποδεκτά αρκετές φορές από το 2010 και μετά».

Μάλιστα, φέρνει ως παράδειγμα τη δημιουργία του Ταμείου αποκρατικοποιήσεων που βάσει της νέας συμφωνίας θα πρέπει να συλλέξει 50 δισεκατομμύρια ευρώ ή την κοινή απόφαση να πατάξει η Ελλάδα τη γραφειοκρατία, τον νεποτισμό, τη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή ή τη ρητή εντολή, από πλευράς δανειστών, να ανοίξει η αγορά εργασίας και τα κλειστά επαγγέλματα.

«Όλα αυτά βρίσκονται μέσα στη συμφωνία των 86 δισεκατομμυρίων ευρώ και τα οποία θα μπορούσαν να αγοράσουν λίγο χρόνο. Φευ, ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν πιστεύει σε αυτή τη συμφωνία, ούτε και το μισό του κόμμα. Επιπλέον, θα πρέπει να στηριχθεί σε εκείνα τα κόμματα που ταπείνωσε στις πρόσφατες εκλογές όταν επικράτησε υπό τη σημαία της αντιλιτότητας και της αποφυγής νέων Μνημονίων. Όλο αυτό είναι μια τρέλα», γράφει ο Μπλόμε.

Από την άλλη, αναφέρει ο δημοσιογράφος, η Μέρκελ κατάφερε να νικήσει τον Τσίπρα με το να επιβάλλει μια σκληρή γλώσσα στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής, όμως έμεινε εκεί, δεν έκανε τίποτα για να εφαρμοστούν.

Η ίδια τώρα, συνεχίζει ο Μπλομέ, κάνει λόγο για «εμπιστοσύνη», την ίδια που λίγο καιρό πριν έλεγε πως είχε χαθεί.

Αυτό είναι τρέλα, αναφέρει ο δημοσιογράφος, βάζοντας στο κάδρο και τον Βολφγκανγκ Σόιμπλε με την πρότασή του για Grexit.

Συμπερασματικά, από εδώ και πέρα ή δέχεστε τον έλεγχο των άλλων ή μένετε εκτός Ευρωζώνης.

Αυτό οδηγεί ξανά στη Συνθήκη της Λισαβόνας για το πώς ένα κράτος-μέλος θα πρέπει να επιστρέφει στον ορθό δρόμο, «Αυτό είναι ντροπή», αναφέρει ο δημοσιογράφος.

Και συνεχίζει λέγοντας πως πλέον έχει ανοίξει το κουτί της Πανδώρας με αυτές τις κινήσεις των Ευρωπαίων ηγετών.

Η Μεγάλη Βρετανία άρχισε κιόλα να αμφισβητεί την έννοια της Ευρώπης που συγκροτείται από τη συμμαχία της Γερμανίας με τις σκανδιναβικές χώρες.

«Αν οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν μπορούν εδώ και πέντε χρόνια να λύσουν το ελληνικό ζήτημα πώς θα προχωρήσουν σε περαιτέρω ενοποίηση που ζητάει ο Φρανσουά Ολάντ; Ή, μήπως, η λύση είναι η avant-garde άποψη του Σόιμπλε ότι θα πρέπει να οικοδομηθεί μια μικρότερη ένωση κρατών και οι υπόλοιποι σκόπιμα να μείνουν εκτός;» γράφει ο Γερμανός δημοσιογράφος.

Σε αυτή τη φάση, η ιδέα μια ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης όχι μόνο δεν θα ωφελήσει αλλά θα φέρει και τα αντίθετα αποτελέσματα, αναφέρει ο Μπλόμε.

Τέλος αναφερόμενος στην Ελλάδα, λέει: «Αυτό που λέμε δωρεάν πακέτο διάσωσης δεν υπάρχει. Από τον Απρίλιο του 2010, η μικροσκοπική Ελλάδα έχει καταφέρει, μερικές φορές, να αναδείξει τις καλύτερες πτυχές των Ευρωπαίων ηγετών. Τώρα, έχει φέρει στην επιφάνεια τις χειρότερες».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

DW: H Ευρωπαϊκή Ένωση αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο και γεμίζει τα ταμεία του Πούτιν

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

23 Απριλίου 2010: Ο Παπανδρέου υπέταξε την Ελλάδα στο μνημόνιο με διάγγελμα από το Καστελλόριζο

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...