ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ESM, Βουλή των Ελλήνων, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Μνημόνιο, Πρόεδρος της Βουλής,


















































Νίκος Δένδιας: «Η θάλασσα είναι ο φυσικός μας χώρος» - «Ο Άη Νικόλας σκέποι τις θάλασσες, σκέποι τον Στόλο, σκέποι
Ρήξη Χαμάς-Δικτύων Μουσουλμανικής Αδελφότητας: Αγνοούνται εκατομμύρια δολάρια που προορίζονταν για τη Γάζα
Διπλωματική ένταση: Η Απεσταλμένη του ΟΗΕ για την Κύπρο αποκάλεσε τα κατεχόμενα «τουρκική πλευρά της Κύπρου» - Η Νίνα Κασιμάτη
Ιράν: Συνελήφθησαν δύο διοργανωτές μαραθωνίου επειδή γυναίκες έτρεξαν χωρίς χιτζάμπ
Πάνω από 1.000 Αμερικανοί χριστιανοί προσευχήθηκαν μαζικά για την Ιερουσαλήμ στο Δυτικό Τείχος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Με μια ώρα καθυστέρηση ξεκίνησε η κοινή συνεδρίαση, η οποία ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 9:30.
Η απόφαση για την έναρξη της συζήτησης στις 9:30 το πρωί ελήφθη μετά από τρεις ώρες συνεδρίασης της Διάσκεψης των Προέδρων.
Πρώτος πήρε τον λόγο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος υποστήριξε ότι όσοι τάσσονται κατά του αιτήματος για το κατεπείγον οδηγούν τη χώρα σε δάνειο-γέφυρα.
«Χρειάζεται να πάω την Παρασκευή στο Eurogroup καθώς ξεκινούν οι διαδικασίες στα ευρωπαϊκά κοινοβούλια για την ελληνική συμφωνία με πρώτη τη Φινλανδία», συμπλήρωσε ο κ. Τσακαλώτος.
Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του, ο κ. Τσακαλώτος, ανέφερε πως «ρωτήσαμε τον ESM αν υπάρχει δυνατότητα για δάνειο-γέφυρα και μας είπαν ότι δεν υπάρχει άλλο σχέδιο. Το μόνο που έχουμε, είπε, είναι το σχέδιο με τα 19 βήματα ώστε να πληρωθεί το δάνειο προς της ΕΚΤ στις 20 Αυγούστου».
«Δεν θέλω να πιστεύω ότι υπάρχουν εδώ μέσα άτομα που θέλουνε να πάνε σε δάνειο-γέφυρα» πρόσθεσε ο κ. Τσακαλώτος συμπληρώνοντας ότι «εμείς έχουμε κάνει αυτό το σχέδιο, αυτό που είχαμε εντολή». Τόνισε, δε, ότι άσχετα με το αν είναι κακή ή καλή συμφωνία δεν πρέπει να υπάρχει κανείς που να εργάζεται προς ένα δάνειο-γέφυρα.
Τελικά κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε να ακολουθηθεί η διαδικασία του κατεπείγοντος αλλά ακολούθησε ένταση για τη διάρκεια της συζήτησης των δύο επιτροπών με τον προεδρεύοντα να προτείνει να υπάρξει ολοκλήρωση στις 3-4 μετά το μεσημέρι.
























































