Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο κύβος ερρίφθη: Εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου

Ο κύβος ερρίφθη: Εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για τις 20 Σεπτεμβρίου «κλείδωσαν» οι εκλογές σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ.

Η ευρεία σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, παρουσία κυβερνητικών και κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 18:00 το απόγευμα της Πέμπτης, με τον πρωθυπουργό να αποφασίζει να παρατείνει για μία εβδομάδα την προσφυγή στις κάλπες, καθώς μέχρι το μεσημέρι το επικρατέστερο σενάριο ήταν αυτό των εκλογών στις 13 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tribune, ο Αλέξης Τσίπρας θα προχωρήσει στην παραίτηση της Βουλής μέσω διαγγέλματος στις 20:00 το βράδυ της Πέμπτης.

Στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα τον πιέζουν για εκλογές στις 13 Σεπτεμβρίου, ημέρα που αποτελεί την συντομότερη επιτρεπτή από το Σύνταγμα ημερομηνία για τη διεξαγωγή εκλογών εντός των προβλεπόμενων χρονικών ορίων.

Εν συνεχεία θα κατευθυνθεί στο Προεδρικό Μέγαρο για να ενημερώσει τον Προκόπη Παυλόπουλο για την παραίτηση της κυβέρνησης και την προκήρυξη εκλογών.

Υπηρεσιακός πρωθυπουργός θα αναλάβει η αρχαιότερη ανώτατη δικαστικός, πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου, γενόμενη έτσι η πρώτη – έστω και για μικρό χρονικό διάστημα – γυναίκα πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Διαβάστε εδώ πώς φτάσαμε στις πρόωρες εκλογές

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Διπλωματική ένταση: Η Απεσταλμένη του ΟΗΕ για την Κύπρο αποκάλεσε τα κατεχόμενα «τουρκική πλευρά της Κύπρου» – Η Νίνα Κασιμάτη κάλεσε την Απεσταλμένη να ζητήσει δημόσια συγγνώμη

Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας Ηπείρου

Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» – Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη

Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Ο Σαμαράς ΔΕΝ είχε αφήσει τίποτα στο Μαξίμου για τον Τσίπρα – Οι «γαλάζιες ακρίδες» τα είχαν πλιατσικολογήσει όλα!

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...