Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

To σχέδιο Γιούνκερ για το μεταναστευτικό – Τι ισχύει για την Ελλάδα

To σχέδιο Γιούνκερ για το μεταναστευτικό – Τι ισχύει για την Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, θα προτείνει την ερχόμενη εβδομάδα ένα διευρυμένο σχέδιο για τη μετεγκατάσταση αιτούντων άσυλο σε όλες τις χώρες της Ένωσης από την Ουγγαρία, όπως επίσης και από την Ελλάδα και την Ιταλία, σύμφωνα με τις εθνικές ποσοστώσεις, επιβεβαίωσαν σήμερα υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της ΕΕ.

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε πως ο Γιούνκερ πρότεινε στους συναδέλφους του Επιτρόπους να αυξήσουν τον αριθμό των αιτούντων άσυλο που θα μετεγκατασταθούν από 120.000 σε 160.000. Η εκπρόσωπος είπε στους δημοσιογράφους πως προτάσεις όπως αυτή θα συμπεριληφθούν σε ένα πακέτο μέτρων που θα παρουσιαστούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Τετάρτη.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του πρώτου αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς όπως μεταδόθηκαν από την Κω: “Ο πρόεδρος Γιούνκερ θα ανακοινώσει μία εμπλουτισμένη πρόταση για τη μετεγκατάσταση την ερχόμενη εβδομάδα, ιδιαίτερα για τις τρεις χώρες που έχουν επηρεαστεί πιο πολύ, την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ουγγαρία”.

“Και πάλι, θα προτείνουμε στα κράτη μέλη να διασφαλίσουν ότι θα έχουμε ένα κλειδί κατανομής, έτσι ώστε η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη να γίνει πράξη, να διασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι που φθάνουν στην Ευρώπη διασπείρονται στα κράτη μέλη. Η Επιτροπή θα επιμείνει σε αυτό. Είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα με αυτό”.

Τον Ιούνιο, οι εθνικές κυβερνήσεις απέρριψαν μία πρόταση του Γιούνκερ να δεχθούν 40.000 αιτούντες άσυλο από την Ιταλία και την Ελλάδα στη βάση δεσμευτικών εθνικών ποσοστώσεων.

Αξιωματούχοι της ΕΕ δήλωσαν χθες πως ο Γιούνκερ σκέπτεται τώρα να προτείνει ένα παρόμοιο σύστημα, διευρυμένο στους 160.0000, που περιλαμβάνει επίσης όσους έχουν φθάσει στην Ουγγαρία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Νότια Αφρική έπαψε να δέχεται Παλαιστίνιους [πρόσφυγες] δίχως βίζα

Γιάννης Μανιάτης: Μεγάλο ατόπημα της Κομισιόν – «Δίνει» ελληνικά νησιά στην Τουρκία

Ανατ. Μεσόγειος: Η αμερικανική μετατόπιση, η αδυναμία της ΕΕ και η άνοδος των περιφερειακών ανταγωνισμών

Ντόναλντ Τραμπ: Δεν είναι εύκολη υπόθεση η λήξη του πολέμου στην Ουκρανία

Από τις Βρυξέλλες ο Φαραντούρης κήρυξε πόλεμο στα funds: «Θα πάει μέχρι τέλους»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...