Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Reuters: Τα όπλα Μεϊμαράκη που “ψαλίδισαν” τη διαφορά από τον Τσίπρα

Reuters: Τα όπλα Μεϊμαράκη που “ψαλίδισαν” τη διαφορά από τον Τσίπρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

H συντηρητική όψη ”πατρικής φιγούρας” με την γκρίζα κώμη και η αίσθηση σταθερότητας στα λεγόμενα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, αποτελούν μία αναπάντεχη υπεροχή απέναντι στον πρώην πρωθυπουργό και φαίνεται να κλείνουν την ψαλίδα ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοινώνοντας την διεξαγωγή εκλογών, ανέμενε μία εύκολη νίκη, αλλά τελικά βρήκε μπροστά του έναν αντίπαλο-κλειδί, ο οποίος κατέστησε μία διαμάχη πρόσωπο με πρόσωπο.

Η 61χρονος πολιτικός και πρώην Πρόεδρος του Κοινοβουλίου έχει διατηρήσει ένα χαμηλό προφίλ από τότε που ανέλαβε τα ηνία του συντηρητικού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας τον Ιούλιο ως προσωρινού ηγέτη, και αρχικά δεν θεωρήθηκε απειλή για τον Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο οι δημοσκόποι επιμένουν πως το στυλ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη τον κάνει δημοφιλή σε όσους επιλέγουν την επιστροφή στην σταθερότητα και είναι απογοητευμένοι από τον πρώην πρωθυπουργό, αναφέρει σε άρθρο του το Reuters.

”Σε περιόδους κρίσης, οι ψηφοφόροι προτιμούν μια πατρική φιγούρα”, είπε ο Θωμάς Γεράκης, επικεφαλής του πρακτορείου δημοσκοπήσεων Marc, προσθέτοντας ότι οι ψηφοφόροι αισθάνθηκαν πως ο Μεϊμαράκης είχε πιο ισχυρή εμφάνιση από ό, τι ο Τσίπρας.

Ενώ η διάθεση για συνεργασία φέρνουν τον πρόεδρο της ΝΔ μπροστά στις δημοσκοπήσεις: “Ο Μεϊμαράκης κερδίζει με τις αναφορές του περί συνεργασίας”, λέει ο Θεόδωρος Κουλουμπής, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

“Ελαβε νωρίτερα το μήνυμα και αυτό θα τον βοηθήσει. Ο Τσίπρας επιμένει να βασίζεται μόνο στον εαυτό του και ενδέχεται να πληρώσει το τίμημα”.

Το γεγονός ότι αποτελεί ιδρυτικό μέλος της νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας το 1974 και ότι είναι βουλευτής για πάνω από 20 χρόνια έχει επιτρέψει στον Τσίπρα να τον κατηγορήσει ότι είναι “προσωποποίηση του παλαιοκομματικού συστήματος”.

Ωστόσο, σε πολλούς ψηφοφόρους δίνει την εντύπωση ενός νέου προσώπου, λένε οι δημοσκόποι.
“Δεν ήταν ένας άνθρωπος που προκαλεί καυγάδες και δεν έχει εχθρούς. Δίνει την εντύπωση ότι είναι ένα νέο πρόσωπο, τουλάχιστον ως αρχηγός κόμματος”, λέει ο Γεράκης.

Ακόμα και το στυλ, σύμφωνα με το πρακτορείο κερδίζει στη διαμάχη. “Οταν ο Μεϊμαράκης κάνει δημόσια εμφάνιση χωρίς γραβάτα, φαίνεται αυθεντικό. Ντύνεται όπως οι περισσότεροι άντρες όταν πηγαίνουν στην ταβέρνα το καλοκαίρι. Δεν βλέπεις άντρες με γραβάτες εκεί”, σχολιάζει ο Θεόδωρος Κουλουμπής, επισημαίνοντας την επιμονή του πρώην πρωθυπουργού να μην φορά γραβάτα. “To στιλ του Βαγγέλη Μεϊμαράκη είναι λιγότερο σκηνοθετημένο, περισσότερο αυθόρμητο, λιγότερο προμελετημένο και πιο πιθανό να είναι πιστευτό”, συνεχίζει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Επί Μητσοτάκη αποφυλακίζεται ο Μιχαλολιάκος – H απάντηση Μαρινάκη

Κασσελάκης: Δείτε κάτι «αστέρια» του Κυριάκου Μητσοτάκη (βίντεο)

Τραμπ: Υπονοούμενα για πολιτική βία μετά τις εκλογές του 2024 αν δεν εκλεγεί

Κασσελάκης: «Ο κόσμος έχει κουραστεί με την αλαζονείες του 41%»

Φάμελλος σε Γεωργιάδη: Είστε το συνώνυμο του χαρατσιού σε κάθε υπηρεσία δημόσιας υγείας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...