Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γλέζος: Ψηφίστε Λαϊκή Ενότητα ή ΚΚΕ για την εξουσία στο λαό

Γλέζος: Ψηφίστε Λαϊκή Ενότητα ή ΚΚΕ για την εξουσία στο λαό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ψήφο είτε στο ΚΚΕ είτε στη Λαϊκή Ενότητα, για τη «λαϊκή εξουσία», πρότεινε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) Μανώλης Γλέζος, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Εγώ θα ήθελα όλα τα κόμματα της αριστεράς, τα αντιμνημονιακά, να μπορούνε να συμπήξουνε ένα μέτωπο. Ο ελληνικός λαός θα το δει αυτό, είναι στην κρίση του, είναι μπροστά του και θα ψηφίσει όπου θέλει», σημείωσε και πρόσθεσε ότι για αυτόν τον λόγο «ο κάθε ψηφοφόρος της αριστεράς μπορεί να ψηφίσει ελεύθερα, είτε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας είτε τη Λαϊκή Ενότητα για την εξουσία στο λαό».

Ο κ. Γλέζος ζήτησε από όλα τα άλλα κόμματα της Αριστεράς που δεν έχουν δυνατότητα εκλογής, να μην πάει χαμένη η ψήφος τους, διότι «η χαμένη ψήφος πάει υπέρ των κυρίαρχων κομμάτων». «Να επιλέξουν να ψηφίσουν, είτε το ΚΚΕ, είτε τη Λαϊκή Ενότητα για την εξουσία στο λαό», συνέχισε.

Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς είπε ότι «επειδή οι εκλογές είναι καθοριστικές» και επειδή ποτέ δεν έλειψε από τους αγώνες του ελληνικού λαού, θεώρησε υποχρέωσή του «παρά τις διαφορές των αντιλήψεων» να συμμετέχει στη Λαϊκή Ενότητα, που έχει «καθοριστικό στόχο», προϋπόθεση για τον στόχο, την «εξουσία στο λαό».

Ερωτηθείς αν εντάσσει και τον ΣΥΡΙΖΑ στα αντιμνημονιακά κόμματα ο κ. Γλέζος απάντησε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ένα μνημόνιο, εγώ δεν το εντάσσω, μοναχό του αυτοεντάσσεται στα κόμματα των μνημονίων». «Το ενιαίο κόμμα που μετατράπηκε σε κυβέρνηση Μαξίμου αγνόησε, κατ’ αρχήν, τους δημοκρατικούς κανόνες. Έκανε πράγματα χωρίς να ρωτήσει τους υπόλοιπους», πρόσθεσε.

Διευκρίνισε δε ότι «επειδή δεν έγινε ενιαίο αντιμνημονιακό μέτωπο και παρουσιάζονται μόνο δύο αντιμνημονιακά κόμματα της αριστεράς, τα οποία έχουν δυνατότητα να εκλέξουν βουλευτές» για αυτό το λόγο προτείνει στους ψηφοφόρους «όχι μόνο να κρίνουν και να συγκρίνουν, όχι απλώς να επιλέξουν, αλλά να ψηφίσουν τον εαυτό τους, με εργαλείο αυτά τα δύο κόμματα». «Παντού, σε όλη την Ελλάδα, σχηματίζονται τα πρώτα κύτταρα για εξουσία στο λαό και θα τα δείτε σε λίγο», πρόσθεσε ο κ. Γλέζος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτοί είναι οι 35 υποψήφιοι για τις ευρωεκλογές που αναδείχθηκαν από τι κάλπες

Ο Κασσελάκης καταδικάζει την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ και συντάσσεται με τον Μπάιντεν

ΣΥΡΙΖΑ: Πάνω από 60.000 ψήφισαν για την ανάδειξη των υποψήφιων ευρωβουλευτών

Βουλευτής ΝΔ Κυριαζίδης: Ομοφοβικό σχόλιο κατά Κασσελάκη – Την απομάκρυνση του ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ

Κασσελάκης: «Βεβαίως και πάμε για πρώτο κόμμα» – «Ο Γιώργος Αυτιάς ή η αξιοκρατία που βλέπετε;»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...